Навчальні збори офіцерів запасу

Система територіальної оборони – це широкий комплекс завдань, який спрямований, у першу чергу, на гарантування безпеки громадян. Зважаючи на сьогоднішню ситуацію в Україні, навчання підрозділів територіальної оборони надзвичайно важливе.

Починаючи з 2016 року в Сухопутних військах Збройних Сил України, та й в Україні в цілому, започатковано та впроваджено заходи підготовки військовозобов’язаних, приписаних та перебуваючих на службі за контрактом в резерві до військових частин (підрозділів) територіальної оборони.

З 17 по 23 травня 2019 року на базі Рівненського загальновійськового полігону за участі особового складу підрозділу територіальної оборони (далі - ТрО) м.Вараш, були проведені навчальні збори з офіцерами запасу управління бригади територіальної оборони Рівненської області А7032 та управління окремих батальйонів територіальної оборони.

Дані збори проводилися з метою зміцнення обороноздатності України. Акцент ставився на вдосконаленні особовим складом навиків з вогневої, тактико – спеціальної, медичної та інших предметів бойової підготовки.

В ході проведення зборів значна частина військовозобов’язаних підписали відповідний контракт і тепер проходитимуть службу у військовому резерві. Також значна частина офіцерів запасу оформлюють необхідні документи і незабаром теж стануть до лав воїнів – резервістів даного з’єднання територіальної оборони.

Варто зазначити, що всі військовозобов'язані та резервісти, які залучались до участі у заході, поставились до завдань з розумінням та відповідальністю. Місто Вараш було представлене десятьма офіцерами запасу підрозділу територіальної оборони, які своєю дисциплінованістю, наполегливістю та професіоналізмом під час навчальних зборів показали високий рівень підготовки місцевого підрозділу територіальної оборони.