Освіта Вараша - одна з кращих!

Гарною традицією у Вараші стало окреме урочисте відзначення випускників-медалістів. 27 червня 2019 року кращих вчорашніх учнів зібрали у великій залі виконавчого комітету Вараської міської ради, аби привітати із успішним закінченням школи та вручити медалі, грошові винагороди та подяки від міської влади.

Міський голова Сергій Анощенко подякував випускникам, батькам та педагогам за нелегку і клопітку працю: «Бажаємо вам, дорогі випускники, щоб ваш життєвий шлях був світлим і радісним, повним звершень і перемог. Будьте добрими, чесними та гідними людьми. Нехай з вами завжди будуть любов, везіння, добро і щастя, а ваша дорога у самостійне життя вистелена лише добрими справами, прогресивними ідеями та особистими перемогами!».

Начальник управління освіти Олена Корень долучилася до привітань та зазначила, що підсумки результатів проведення зовнішнього незалежного оцінювання показали, що учні нашого міста, як і в попередні роки, були чудово підготовлені, адже достатній та високий рівень знань з усіх навчальних предметів показала переважна більшість учасників тестування в усіх закладах освіти.

У 2018-2019 навчальному році державна підсумкова атестація у закладах загальної середньої освіти була проведена у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

До незалежного тестування готувались 358 випускників шкіл, з них - ЗОШ №1 – 84, ЗОШ №2 – 32, ЗОШ №3 – 100, ЗОШ №4 – 47, ЗОШ №5 – 43, гімназії – 46, Заболоттівська ЗОШ – 6.

Тестування у Вараші учасники складали лише з української мови та математики, інші предмети – у місті Сарни та смт.Володимирець. Управлінням освіти був організований довіз дітей до пунктів тестування за кошти міського бюджету.

Щодо навчальних предметів, то українську мову та літературу складали всі випускники, решта предметів - за вибором: хімію – 8 учнів, географію – 130, історію України – 165, іноземну мову – 70, біологію – 57, математику – 221, фізику - 56.

А учень Вараської загальноосвітньої школи №3 Руслан Волчецький отримав найвищі 200 балів з хімії. Талановитого випускника та його вчителя Мельник Уляну Станіславівну нагороджено подяками та грошовими відзнаками від міської влади.

Впевнено показали хороші знання на незалежному тестуванні і 31 медаліст. З них:

- ЗОШ №1 – 6 медалей (2 золоті та 4 срібні);

- ЗОШ №2 – 4 медалі (2 золоті та 2 срібні);

- ЗОШ №3 – 11 (5 золотих та 6 срібних);

- ЗОШ №5 – 3 срібні;

- гімназії – 7 (6 золотих та 1 срібна).

Золоті медалі підтвердили 15 випускників Вараша: Ірина Сніжко, Діана Шатковська, Іванна Левкова, Назар Щербачук, Руслан Волчецький, Олег Горяінов, Єгор Грушевий, Богдана Ткачук, Тетяна Демчук, Маргарита Каліновська, Тетяна Панченко, Анна Походенко, Назарій Саворона, Михайло Черняхович, Віталій Яринич.

Срібні медалі підтвердили 16 випускників Вараша: Володимир Артемчук, Євгеній Василишин, Андрій Кот, Іван Сєров, Дмитро Зосімчук, Тетяна Сторожук, Інна Драглюк, Сергій Басік, Михайло Михалець, Марина Павлова, Ольга Регещук, Анна Щавлінська, Дарина Мамчич, Данило Мороз, Іванна Тимощук, Владислав Ковтунович.

Вітаємо всіх випускників із подоланням першої, такої важливої, освітньої вершини.

Нехай у вашому житті їх буде багато! Нехай здійсняться всі мрії та задуми!

Щиро дякуємо педагогам за нелегку і клопітку роботу.

Успіх Ваших вихованців – це Ваш успіх!