Фестиваль козацької слави

Протягом 28-30 червня 2019 року на Радивилівщині проходив ІХ Всеукраїнський фестиваль-конкурс козацької пісні «Встань, козацька славо! Засвіти знамена!».

Недарма місцем проведення фестивалю було обрано славний край на Рівненщині, відомий Берестецькою битвою 1651 року, яка живе у нашій пам’яті. Це наша слава, наша рана, наша гордість, наш пекучий біль. Вона залишиться немеркнучою пам’яткою нашого славного і сурового минулого.

Фестиваль-конкурс «Встань, козацька славо! Засвіти знамена!» присвячено історії козацтва, яка була, є і буде для українського народу невичерпним джерелом, основою незламного патріотизму, безмежної жаги до свободи, боротьби за незалежність, національне самоствердження та любові до рідної землі.

Свої творчі надбання на фестивалі представили колективи Києва, Вінничини, Житомирщини, Запоріжжя, Херсонщини, Хмельниччини, Сумщини, Тернопільщини, Львівщини, Волині, Черкащини та Рівненщини.

Місто Вараш на фестивалі представив народний аматорський ансамбль бандуристок «Берегиня» центру дозвілля відділу культури та туризму виконавчого комітету Вараської міської ради – керівник Людмила Петрик.

Впродовж усього фестивалю колектив здійснив чотири виступи, які чарували глядачів та журі конкурсу чарівним звуком бандури та професійним співок учасниць ансамблю – Людмили Петрик, Наталії Самойлової та Алли Лішун.

Ансамбль «Берегиня» одноголосним рішенням журі став одним із переможців ІХ Всеукраїнського фестивалю-конкурсу козацької пісні «Встань, козацька славо! Засвіти знамена!» - лауреатом ІІІ премії.

Зі слів учасників фестивалю: «Участь у фестивалі-конкурсі додала нам впевненості у своїх силах, навчатися новому та ніколи не зупинятись на досягнутому».