Всеукраїнський скаутський табір «Чорне море 2019»

З таким гарячим літнім сонечком пластунам ой як не хочеться залишатися серед бетонних стін міста, тому ми перепакували наплічники після нашого табору на Білому і через три дні уже їхали на ХХІІІ-й Всеукраїнський скаутський табір «Чорне море 2019», організований пластунами з Білгорода-Дністровського на курорті Лебедівка.

Відпочивали ми серед заповідної одеської природи, яка зачаровувала неповторною південною красою, сходом сонця над морськими хвилями, високим стрімким берегом, гарячим пісочком. Щодня на учасників чекали різні змаги, квести, гутірки, кінопокази, інколи дискотеки та навіть показ мод!

Дві команди пластунів з Вараша брали активну участь у всьому, багато допомагали таборовому проводу, проводили тематичні ватри і привезли додому багато нагород за призові місця. Особливо запам’ятався квест від скаутської організації з Одеси, де кожен мав власну роль і костюм, на кожному етапі ми проходили завдання присвячені темі табору «Загублений світ». І не дарма пластуни так старанно і кмітливо виконували всі завдання, адже були беззаперечними переможцями і отримали похвалу організаторів.

 

Не пасли задніх і на цьогорічній смузі перешкод, адже пройшовши всі етапи, навіть не дивлячись на дощ, поборсавшись у багні знову ж отримали золото. Відсвяткували на таборі й Івана Купала та знову згадали давні традиції і відчули містичну святкову атмосферу. Кожен з юнаків та юначок, які приїхали в супроводі чудових керівників – Людмили Соболєвої та Алли Сачук, як міг долучався до таборування та таборового куховарення. Цьогоріч таборова кухня просто вражала! Учасники, окрім звичайних смачних таборових страв, періодично ласували шаурмою та смачнючими свіжовиловленими мідіями, після чого мали можливість солодко поспати в затінку.

150 учасників табору з нетерпінням чекали останнього дня і традиційного підсумкового змагу «Стежина хитрого Лиса», де показували всі свої уміння, фізичний гарт та волю до перемоги. І… ось останні з суддів подають свої протоколи, а нашій радості немає меж – ми переможці!!!

Дякуємо морю за чудове купання, а сонцю за гарну засмагу і з нетерпінням чекаємо нових пригод!

 

Пластунка Ангеліна Ушко