• Головна
  • Новини
  • Хор центру дозвілля - учасник фестивалю народної творчості

Хор центру дозвілля - учасник фестивалю народної творчості

Всеукраїнський фестиваль народної творчості «Зелене Купало в літо упало» відбувся 13 липня в місті Корець, що на Рівненщині.

Фестиваль проводиться щорічно за участю фольклорних та фольклорно-етнографічних колективів, ансамблів української пісні, народних музик, ансамблів народного танцю, майстрів народного мистецтва. Дійство відбулося в Корці на березі тихоплинної річки Корчик. На свято прибули гості з Луганської, Львівської, Житомирської, Рівненської областей, зокрема народний аматорський хор ім. Федора Гощука центру дозвілля відділу культури та туризму ВК ВМР – керівник Людмила Точинська. Хор радо зустрічали присутні та гості фестивалю, зі сцени прозвучали ліричні та жартівливі пісні.

А почалося все святковою ходою колони, що стартувала від районного будинку культури і дозвілля й прямувала до узбережжя. Вона складалась з аматорських колективів, що завітали в цей день у місто, гостей та місцевих жителів.

Протягом всього дійства на березі річки Корчик працювало містечко майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, які подивували своїм талантом.

Учасники хору завітали на екскурсію в один з найдавніших храмів нашої країни Свято-Троїцький жіночий монастир, історія якого починається в ХVІІ cтолітті, засновником якого є князь Самуїл Корецький.