Вирішили нагальні питання громади

Під час чергового засідання виконавчого комітету, яке відбулося 24 липня під головуванням міського голови Сергія Анощенка, було розглянуто та прийнято рішення з ряду важливих питань Вараської громади.

Першим питанням члени виконавчого комітету заслухали звіт про роботу зі зверненнями громадян у виконавчому комітеті Вараської міської ради, відповідно до якого, за І півріччя 2019 року до виконавчого комітету Вараської міської ради надійшло 453 звернення (аналогічний період 2018 року – 414 звернень). Серед усіх звернень, що надходять до виконавчого комітету найбільш питому вагу складають звернення щодо житлової політики - 133, комунального господарства – 86, економічної, цінової, інвестиційної політики – 40, соціального захисту – 27, земельних відносин – 25, транспорту і зв’язку – 9.

Окрім того, затвердили графік роботи прямого телефонного зв’язку з населенням міста та графік особистого прийому громадян керівництвом Вараської міської ради та її виконавчого комітету на ІІ півріччя 2019 року.

 

Наступними члени виконавчого комітету прийняли рішення про надання грошової компенсації на придбання шкільної та спортивної форми дітям- сиротам, дітям позбавленим батьківського піклування, які навчаються у закладах загальної середньої освіти (у розмірі 2 200 грн. на кожну дитину), а також рішення про затвердження переліку об’єктів (заходів), які фінансуються у 2019 році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, а саме:

- на придбання «Одноплатних міні-комп’ютерів Raspberry Pi 3 моделі B+ у комплекті з навчальним мультимедійним дидактичним матеріалом «KM MEDIA Ed Profi» до 7-ми освітніх галузей для 2-х класів Нової Української Школи» в кількості 12 шт. ( на суму 96 000 грн.);

- на встановлення освітлення на входах в житлові будинки по мікрорайону Будівельників ( на суму 200 000 грн.).

Одним з найбільш важливих, та таких, що потребує першочергового вирішення стало питання «Про виділення коштів з резервного фонду міського бюджету». Після тривалого обговорення проекту виконавчий комітет прийняв рішення про виділення коштів з резервного фонду міського бюджету для КМКП на придбання електрообладнання РП-0,4 ТП-9 для насосної станції ІІІ підйому м.Вараш ( у сумі 389 898 грн.).

З метою створення сприятливих умов для осіб з обмеженими фізичними властивостями виконавчий комітет затвердив Положення про комітет забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури та затвердив персональний склад комітету.

Окрім того, під час засідання виконавчого комітету було прийнято ряд рішень, що стосуються квартирного обліку громадян, реєстрації права комунальної власності на нежитлові приміщення, соціально-правового захисту дітей.