«Зустріч друзів - 2019»

Під кінець липня на березі одного з найкрасивіших озер Рівненщини – Білому озері, відбувся табір «Зустріч друзів - 2019», організований дитячою громадською організацією «Ольбери».

«Зустріч друзів» - це традиційний табір, на який запрошуються та приїздять друзі організації «Ольбери» з різних куточків України. За день до початку табору на місце стоянки виїхала група забезпечення, основним завданням якої було: встановлення наметів, заготівля дров, прибирання території, та інше. На наступний день ще 15 учасників прибули на місце табору, а ввечері до нас приєдналися наші друзі зі спортивного клубу «Пульсар» з міста Нетішин. Увечері, всі разом, ми чудово провели час за піснями під гітару біля багаття… Неодноразово проводилися різноманітні скаутські ігри, основна мета яких - вміння діяти однією командою. Були проведені цікаві та корисні змагання зі спортивного орієнтування та туристичної смуги перешкод, в яких деякі дорослі і діти брали участь вперше.

Отримати незабутні враження та чудово провести час як дорослим, так і дітям допомогли СК «Пульсар», які привезли 18 лазерних автоматів. Завдячуючи їм ми мали змогу пограти в «Лазертаг». Лазертаг (від англ. Laser - лазер, і tag - мітка), або лазерний бій. Суть гри полягає в ураженні гравців-супротивників безпечними лазерними пострілами з бластера-автомата. Діти з спортивного клубу навчили нас тактиці ведення бою у цій грі, а ми навчили їх скаутським іграм. Також був проведений похід навколо озера під час якого діти побачили красу цих місць та підкріпились ягодами.

Кожен день чергова група вставала о шостій годині ранку і готувала сніданок. А для всіх інших учасників табору - ранок починався о сьомій годині з зарядки і водних процедур. Завдяки гарній погоді, діти засмагали і по багато разів протягом дня купалися в озері, каталися на моторному човні і надувній "таблетці". Під час табору всі учасники навчилися новому та з користю провели час. За результатами цього табору будуть відібрані учасники експедиції по Шацьким озерам, яка відбудеться в кінці серпня.

Ми дякуємо всім учасникам та гостям табору за спільно проведений час, батькам за допомогу і розваги, а також відділу у справах сім'ї, молоді та спорту виконавчого комітету Вараської міської ради за фінансову підтримку та надання допомоги із транспортом та туристичним спорядженням.

Участник табору

Чернявський Дмитро