Звучи, рідна мово…

Рідна мова – це не тільки дорога серцю спадщина, яка об’єднує в собі народну мудрість, вироблену десятками й сотнями поколінь. Це наша гордість, бо все, що створено нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської культури.

7 листопада у мистецькій залі центру дозвілля відділу культури та туризму виконавчого комітету Вараської міської ради пройшов тематичний захід, приурочений до Дня української писемності та мови.

В залі були присутні вчителі та учні загальноосвітніх шкіл міста, члени міського Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка, члени мистецьких та літературних об’єднань та працівники культури міста.

Атмосфера під час свята була піднесеною та теплою. Лунали щирі слова вітань від ведучих заходу – Юрія Савчука, Апполінарії та Ангеліни Пашко, голови міської організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка Людмили Грекової та учасниці літературного об’єднання «Лотос», казкарки Марії Солтис-Смирнової.

Ліричні музичні привітання усім присутнім подарували солістка центру дозвілля Світлана Тиндик, вихованці та викладачі дитячої музичної школи Вараша.

День української писемності та мови – це величне свято душі українського народу, бо саме завдяки мові ми відстояли своє право на свободу, волю та незалежність.

Тож нехай щире українське слово й надалі буде для усіх нас оберегом та нетлінним скарбом єднання.