• Головна
  • Новини
  • Вітали працівників культури та майстрів народного мистецтва Вараша

Вітали працівників культури та майстрів народного мистецтва Вараша

Без традиції немає культури, без культури немає нації. Українська культура розкриває нашу сутність та учить нас бути українцями.

9 листопада - Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва. Це свято стосується кожного з нас, адже всі ми - носії традицій, звичаїв міста та країни, в якій ми живемо. Культура робить людину особистістю, незримою силою вона формує національну спільність, робить нас неповторними, несхожими на інших.

Напередодні свята, 8 листопада 2019 року, в залі центру дозвілля відбулись святкові урочистості з нагоди професійного свята працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Привітали присутніх зі святом, побажали усім міцного здоров’я, родинного тепла, творчої наснаги і особистого щастя міський голова Сергій Анощенко, начальник відділу культури і туризму Олександр Стояновський, директор міського центру соціальних служб сімї, дітей та молоді Світлана Пашко.

За вагомий внесок у відродження, збереження, популяризацію кращих творів національно-патріотичного змісту, збагачення національної культури, активну громадянську позицію, значний особистий внесок в розвиток народного аматорського мистецтва та з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва, було відзначено грамотами та грошовою винагородою виконавчого комітету Вараської міської ради, грамотами відділу культури та туризму виконавчого комітету Вараської міської ради, подяками центру дозвілля кращих працівників культури та аматорів народного мистецтва.

Почесними гостями свята стали учасники вокального ансамблю «Голоси Полісся» (керівник Юрій Сеник) Палацу культури ім. Л.Українки ВП «Рівненська АЕС».

Завершилося свято чудовими концертними номерами силами молодого покоління, можливо, майбутніх працівників культури міста: вихованців зразкового художнього хореографічного ансамблю «Пірует» та вокального ансамблю «Серпанок» (Анастасія Мельник, Інна Мельник, Ганна Стискун) Будинку дитячої та юнацької творчості, солістів - Дарини Скрипчак, Аполінарії Пашко, Аліни Миронюк, Анастасії Тимець, Катерини Крук та Наталії Швець.

Завдяки справжнім подвижникам своєї справи, культура Вараша розвивається, збагачується новими іменами, цікавими формами роботи.

Всім працівникам культури, майстрам народної творчості та аматорам сцени побажання здоров’я, успіхів у професійній діяльності, невичерпної енергії, незгасаючого прагнення до самовдосконалення, творчого натхнення та щастя.

Нових мистецьких перемог, успішної реалізації творчих ініціатив і нових культурних проектів!