• Головна
  • Новини
  • На Рівненщині змоделюють мережу закладів надання публічних послуг

На Рівненщині змоделюють мережу закладів надання публічних послуг

За дорученням Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука кожна область має змоделювати мережу об’єктів, що надають послуги для людей. Для цього створять карту з актуальними візуалізованими об’єктами, що надають адміністративні сервіси для людей. Проєкт мережі має відображати якість, доступність публічних послуг і те, як люди будуть їх отримувати.

11 листопада 2019 року у виконавчому комітеті Вараської міської ради відбулася селекторна нарада, навчальний семінар щодо моделювання мереж закладів з надання публічних сервісів та послуг, організований Рівненською обласною державною адміністрацією.

У заході взяли участь заступники міського голови Ніна Зубрецька та Анатолій Кречик, відповідальні працівники ЦНАП Вараської міської ради, відділу організаційної роботи та загальних питань, управління освіти, управління праці та соціального захисту населення, відділу культури та туризму, відділу у справах сім’ї, молоді та спорту, відділу економіки виконавчого комітету Вараської міської ради.

У ході навчального семінару його учасники отримали методичні рекомендації щодо моделювання мережі закладів з надання адміністративних послуг з урахування секторальних методичних рекомендацій та формування спроможних територіальних громад. Уряд пропонує 8 методик моделювання мереж – загальної середньої освіти, первинної медичної допомоги, вторинної медичної допомоги, культури, центрів надання адмінпослуг, соціальних послуг, центрів безпеки, а також молодіжної інфраструктури, фізичної культури і спорту. Першим кроком у моделюванні спроможних мереж є інвентаризація усіх працюючих об’єктів у цих сферах.

За результатами наради відповідальним особам були дані доручення та методичні рекомендації щодо моделювання мережі об’єктів з надання публічних сервісів та послуг.