• Головна
  • Новини
  • Відбувся черговий збір лідерів учнівського самоврядування

Відбувся черговий збір лідерів учнівського самоврядування

19 листопада 2019 року лідерами учнівського самоврядування міської ради старшокласників «Ватра» Будинку дитячої та юнацької творчості Вараської міської ради (координатор Стадник Олена Миколаївна) проведено міський збір лідерів учнівського самоврядування з теми «Школа – Будинок життя».

У заході взяли участь 7 команд учнів шкіл та 1 команда від батьків. Учасники мали змогу обговорити по три питання, які стосувались відвідування та пропуску уроків, проявів булінгу та змістовного дозвілля дітей після школи.

Учні висловлювали свої думки щодо причин пропусків уроків без поважних причин та надавали свої ідеї з питань покращення освітнього процесу. Діти мали змогу переконувати батьків у питаннях спілкування, а батьки намагалися донести до дітей свою любов до них.

Експертна група у складі міського голови Сергія Анощенка, головного спеціаліста управління освіти Людмили Мельник, директора ЗОШ №2 Людмили Романік, заступника голови міської батьківської ради Юрія Рабого, активу міської ради старшокласників «Ватра» Богдана Хлібовича та Валерії Лук'янової, після кожного виступу учасників команд підводили підсумок обговорення, ставили запитання та пропонувала ідеї для проведення цікавого та змістовного часу в школах.

Сергій Котельников, голова батьківської ради Вараської гімназії, доніс всім присутнім, що батьки мають прищеплювати цінності життя своїм особистим прикладом та вчити дітей бачити в кожній людині доброту, головне – формувати в дітей здатність до співчуття і переживання.

Юрій Рабий наголосив, що дитині потрібно давати достатньо уваги та любові: «Ті, кого люблять, жорстокими бувають рідко».

Євгеній Риндик, громадський діяч центру «Нове життя» у підсумку звернувся до усіх, що людина має з дитинства привчатися до самостійності та відповідальності за свої вчинки. Потрібно знаходити заняття до душі, не порушуючи рамки дозволеного. Висловлювати власну думку не так просто, але ще треба навчитися не агресивно її відстоювати. Це завдання кожного з нас.

«Як побудувати свій Будинок Життя, в якому буде комфортно, затишно, безпечно та уникнути багатьох шкідливих звичок, напевно знає кожен з нас. Потрібно тільки постаратися та кожен день наповнювати своє шкільне та позашкільне життя хорошими справами та бажанням відвідувати уроки», - зазначили наостанок ведучі міського збору лідерів учнівського самоврядування Вероніка Толстоброва, Емілія Павлусь та Андрій Чос.