Коли покращаться міські перевезення?

14 листопада 2019 року, під головуванням Сергія Анощенка та за участі 23 депутатів, відбулося ІІІ пленарне засідання 36 сесії Вараської міської ради. 

Розпочали роботу з повернення до розгляду питання щодо виділення з бюджету міста коштів на придбання ще одного комунального автобусу.

Нагадаємо, що нині у Вараші працюють лише три комунальні автобуси, котрими мають можливість безкоштовно користуватися усі без винятку пільгові категорії містян. Необхідність придбання ще хоча б одного муніципального автобусу виникла давно, адже щодня до виконавчого комітету та депутатів надходять численні дзвінки та звернення від мешканців міста щодо покращення умов міських автобусних перевезень. Дане питання піднімалося на сесії вже не вперше, однак, й цього разу голосів для його прийняття не вистачило.

«ЗА» те, щоб купити новий автобус для міста проголосували лише міський голова Сергій Анощенко та 12 депутатів: Юрій Бондарчук, Руслан Павлусь, Тетяна Денисова, Іван Радюк, Тетяна Анощенко, Наталія Бірук, Олександр Чех, Наталія Грохольська, Микола Ковбасюк, Тетяна Самойлова, Юрій Рабий та Анатолій Кречик.

Секретар ради та частина депутатів просто проігнорували голосування, не натискаючи ні «ЗА», ні «ПРОТИ». Були в залі, але не голосували, секретар ради Олександр МЕНЗУЛ та депутати: Володимир ШАБЛІЙ, Ксенія БУДЬ, Наталія ПЕТРОВИЧ, Ніна ХВАЛЬКО та Дмитро ЮЩУК.

«УТРИМАЛИСЬ» від голосування депутати Марія ЛЕВЧЕНКО та Павло ПАН.

Цікаво, що не захотів голосувати за те, щоб придбати ще один автобус для перевезення пільговиків й депутат Анатолій КНІОВЕЦЬ, який вже чимало років працює заступником начальника відділу управління праці та соціального захисту населення, тож як ніхто інший мав би розуміти проблеми пенсіонерів та важливість соціального захисту найбільш вразливих категорій містян.

Коментує міський голова Сергій АНОЩЕНКО:

«Так, можливо, перевезення пільговиків муніципальними автобусами – це невигідно для міського бюджету з матеріальної точки зору. Але є ще й інша сторона питання та інші загальнолюдські цінності. Такі, як повага до пенсіонерів - людей, які збудували це місто, які віддали свою молодість і свою працю нам, перед якими ми в боргу. Депутати повинні зрозуміти, для чого їх обирали люди і служити людям, а не ставитися до них зверхньо та ігнорувати їхні потреби.

Звертаюсь до тих народних обранців, які не голосували за виділення 2,5 мільйонів гривень на придбання ще одного комунального автобусу. Усі ви рік тому, незаконно «знявши» міського голову, проголосували за передачу з міського бюджету на РАЕС понад 40 мільйонів гривень, хоча місто не було винне РАЕС ні копійки. За ці гроші, які ви фактично просто «подарували» керівництву атомної, можна було б купити декілька комунальних автобусів, відремонтувати дороги та повністю закрити питання з комфортними і безпечними перевезеннями у Вараші.

Звісно, депутати мають право голосувати так, як вважають за потрібне. Але тоді вони повинні бути послідовними та відповідати за свої вчинки.

Тож прошу цих депутатів пояснити своїм виборцям, серед яких є й пенсіонери, й інші пільговики, чому для них «подарувати» десятки мільйонів РАЕС – нормально, а за придбання автобусів, ремонт доріг, скейт-парку чи інші речі, важливі для покращення життя громади Вараша, вони просто мовчки не голосують. Звертаюсь до тих депутатів, які НЕ ГОЛОСУВАЛИ за виділення коштів на придбання автобусу для перевезення пільговиків - майте сміливість відповідати перед людьми за свою бездіяльність. Олександр МЕНЗУЛ, Степан ЖДАНЮК, Марія ЛЕВЧЕНКО, Павло ПАН, Володимир ШАБЛІЙ, Сергій ДЕНЕГА, Ксенія БУДЬ, Наталія ПЕТРОВИЧ, Ніна ХВАЛЬКО, Анатолій КНІОВЕЦЬ, Дмитро ЮЩУК - прошу усіх вас розмістити у відкритому доступі свої контактні телефони та графік прийому громадян, аби усі скарги та зауваження щодо неякісних перевезень містом надходили особисто вам».