36 сесія Вараської міської ради завершилась

14 листопада 2019 року відбулося ІІІ пленарне засідання 36 сесії Вараської міської ради. Одним з основних питань порядку денного ІІІ пленарного засідання був проект рішення, що передбачав внесення змін до бюджету міста Вараш на 2019 рік.

Пункти, що стосувалися виділення коштів на автобус та медичну сферу було не підтримано, тож з проекту їх виключили. З приводу усіх інших пропозицій суперечок та непорозумінь не виникло, тож за проект рішення «в цілому» проголосували усі присутні депутати.

Наступними рішеннями міська рада надала пільги зі сплати земельного податку галузям ЖКГ міста в 2020 році на 99,9 відсотків; затвердила комплексну програму «Здоров’я» на 2020 рік, на реалізацію якої планують направити понад 14 мільйонів гривень з бюджету міста; затвердила Програму розвитку і реалізації питань нового будівництва, реконструкції, модернізації та капітального ремонту об’єктів житлового фонду та інфраструктури Вараської міської територіальної громади на 2020-2022 роки та надала Парку культури та відпочинку в постійне користування земельну ділянку площею понад 30 га.

Окрім того, було передано земельну ділянку у постійне користування об’єднанню співвласників багатоквартирного житлового будинку «ОСББ Вараш 30». До слова, це перше у місті ОСББ, котре відтепер офіційно має у користуванні земельну ділянку під своїм будинком.

На жаль, порозуміння у міській раді тривало недовго. Проголосувавши за «нейтральні» питання, інші проекти рішень, реалізація яких могла б привести до розвитку міста та покращення його інфраструктури, деякі депутати просто ігнорували.

Так, усі присутні депутати від партії «БПП»: Олександр МЕНЗУЛ, Дмитро ЮЩУК, Наталія ПЕТРОВИЧ та Анатолій КНІОВЕЦЬ, тривалий час просто сиділи у залі в якості глядачів, не голосуючи ні «ЗА», на «ПРОТИ».

Внаслідок такої бездіяльності не підтриманим залишилось питання щодо відведення земельної ділянки в оренду ТзОВ «ІМІДЖ ЕВОЛЮШН». Йшлося про майже зруйновану заправку при в’їзді у місто, яку дане підприємство придбало і планує привести до ладу. Не погодили депутати й безоплатну передачу майна кооперативу «ЖБК Енергетик» у комунальну власність громади міста, тим самим залишивши цю ділянку фактично «висіти в повітрі», адже оскільки вона не числиться на балансі міста, то й прибирати її комунальне підприємство «Благоустрій» не зможе.

Також не підтриманим залишився проект рішення щодо відведення земельної ділянки в постійне користування УМАКБ, що дозволило б облаштувати сквер в центрі міста, біля стадіону «Ізотоп». Там планується створення комфортної території для відпочинку мешканців міста та встановлення стаціонарної сцени, що згодом дозволило б суттєво економити кошти міського бюджету на щорічну оренду сцени.

Не було сенсу шукати будь-яку логіку у діях частини депутатів й під час голосування за «земельні» питання. Віддаючи свій голос за надання землі в оренду одним підприємцям Вараша, ці ж депутати не голосували за аналогічні питання, які стосувалися інших підприємців міста. Чим при цьому керувалися народні обранці, чиїмись вказівками чи особистою неприязню – незрозуміло.

Коментує міський голова Сергій АНОЩЕНКО:

«Прикро, що замість того, аби нарешті об’єднатись і злагоджено працювати на користь громади міста, деякі депутати продовжують грати в політичні ігри і не голосують за розвиток міста, ремонт доріг та відродження занедбаних об’єктів. Також дивує вибіркове голосування за «земельні» питання. Позиція «цей підприємець нам подобається або чимось корисний, йому дамо землю, а цей ні – за нього не голосуємо», є нічим іншим, як політичною корупцією у Вараській міській раді та використанням влади в інтересах окремих приватних осіб. Однак, хочу запевнити, що навіть всупереч такій позиції групи депутатів, місто все одно житиме і розвиватиметься. Тож тим депутатам, які працюють на користь громади і докладають усіх зусиль для того, аби наше місто з кожним днем ставало затишнішим і комфортнішим – дякую за розуміння та співпрацю».

37 сесія Вараської міської ради відбудеться у п`ятницю, 29 листопада 2019 року.

Онлайн-трансляція: