• Головна
  • Новини
  • Скелелази Вараша успішно виступили на змаганнях у Нетішині

Скелелази Вараша успішно виступили на змаганнях у Нетішині

23 листопада 2019 року в місті супутнику Хмельницької АЕС, Нетішині, відбулися відкриті змагання зі скелелазіння, участь у яких взяли 70 скелелазів з різних міст України: Києва, Чернігова, Нетішина, Житомира та Вараша.

Організаторами змагань виступив спортивний клуб м. Нетішина «Пульсар», який розвиває скелелазіння в місті супутнику ХАЕС вже більше 10 років.

Скелелазів Вараша на змаганнях представляли дитяча організація «Ольбери». Діти тренуються на болдеринговому скеледромі, який облаштували в одній зі своїх кімнат, тому змагатися з добре підготовленими спортсменами було дуже важко. Тренування Ольбери проводять самі по декілька разів на тиждень, а досвід лазіння на високих скеледромах набувають на природних скелях в Денешах (Житомирська обл.) та на змаганнях, куди їх запрошують.

Відбір на ці змагання здійснювався по кількості тренувань, команда з Вараша складалась з 13 дітей від 10 до 16 років, в якій було 3 дівчини (Валівоць Дарина, Федінчик Надія та Валівоць Наталія), та 10 хлопців, половина з яких виступали на змаганнях та на великому скеледромі вперше.

На змаганнях в Нетішині до уваги учасників було представлено 11 різних трас висотою 12 метрів, різного рівня складності. Одні були більш похилими, інші вертикальними, на одних були великі зачепи, на інших зовсім маленькі, за які важко взятись.

Капітан збірної скелелазів ГО “Ольбери” – Ілля Федінчик, в цих змаганнях посів 3 місце. У командному заліку по результатам змагань ГО “Ольбери” посіли 3 загальнокомандне місце.

«ГО «Ольбери» дякує СК «Пульсар» за організацію та запрошення на змагання, за надані нам приміщення для тренування та ночівлі. За фінансову підтримку ми дякуємо міській владі. Окрема вдячність нашим супроводжуючим: керівнику ГО «Ольбери» Ковальцю Сергію Васильовичу та Бутейцю Олександру Васильовичу. Після таких змагань з’являється бажання ще більше тренуватися, щоб показати кращий результат», - розповів один із учасників змагань, учень 7 класу Вараської гімназії Артем Сидоренко.