• Головна
  • Новини
  • Члени виконавчого комітету розглянули ряд важливих питань

Члени виконавчого комітету розглянули ряд важливих питань

4 грудня 2019 року, під головуванням Сергія Анощенка, відбулося чергове засідання виконавчого комітету Вараської міської ради.

Про звіт щодо виконання бюджету міста Вараш за 9 місяців 2019 року доповіла Валентина Тацюк, начальник фінансового управління виконкому. Як зазначила Валентина Вікентіївна, за звітний період виконання бюджету міста по надходженнях становило 106,7 % проти планового показника, а по видатках та кредитуванню - 87,2 %.

Така ситуація складається чи не щороку, адже капітальні ремонтні роботи тривають й у жовтні, листопаді та грудні і саме наприкінці року, після повного завершення, ці роботи оплачуються відповідно до актів виконаних робіт. Тож про загальне невиконання річного бюджету саме по видатковій статті витрат поки що не йдеться.

Олена Мамчиц, головний спеціаліст відділу у справах сім'ї, молоді та спорту, ознайомила присутніх із підсумками літнього відпочинку та оздоровлення дітей міста у 2019 році. Відповідно до наданої інформації, станом на 1 листопада 2019 року послугами оздоровлення та відпочинку охоплено 2 426 дитини.

В першу чергу на оздоровлення направлялись діти – сироти, діти-інваліди, діти осіб, визнаних учасниками бойових дій, діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, талановиті і обдаровані діти та діти диспансерної групи.

Із інформацією щодо проведення в 2020 році приписки до призовної дільниці юнаків 2003 року народження присутніх ознайомив Ярослав Кузло, військовий комісар Вараського МТЦК та СП.

Питання щодо організації харчування учнів та вихованців закладів загальної середньої та дошкільної освіти територіальної громади Вараської міської ради на 2020 рік було підтримано одноголосно. Як зазначила Олена Корень, начальник управління освіти, вартість харчування у школах та садочках наступного року збільшиться орієнтовно на три гривні.

Відсоток батьківської плати залишиться незмінним - 50% від вартості харчування на день. Інші 50% компенсуватимуть з міського бюджету.

У 2019 році на ці потреби було направлено близько 7 мільйонів гривень, а у 2020 році ця сума становитиме майже 8 мільйонів гривень бюджетних коштів.

Усі учні 1-4 класів та учні 5-11 класів із числа пільгових категорій й надалі харчуватимуться повністю безкоштовно.

Наступне питання стосувалося внесення змін до мережі закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти.

Як зазначила начальник управління освіти, відповідно до висновків Вараського інклюзивно-ресурсного центру, виникла потреба у відкритті двох інклюзивних груп в закладах дошкільної освіти Вараської міської територіальної громади, а саме: однієї групи молодшого дошкільного віку в ДНЗ №2 та однієї інклюзивної різновікової групи за методикою М.Монтесорі в ДНЗ №7. Ще 5 інклюзивних класів відкриють в школах, а саме: 3 клас у ЗОШ №1, 1 клас та 6 клас у ЗОШ №3, 1 клас та 7 клас у ЗОШ №5.

Такий проект рішення члени виконкому підтримали одноголосно.

Наступними рішеннями члени виконавчого комітету затвердили план заходів з готовності в міжепідемічний період та реагування під час епідемічного підйому захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції в Вараській міській територіальній громаді на 2019-2024 роки та, у зв’язку із кадровими змінами, внесли зміни до складу ряду комісій.

Опрацювавши ряд житлових питань, решту проектів рішень, що стосувалися захисту прав неповнолітніх мешканців нашої громади, члени виконавчого комітету розглянули у «закритому» режимі.