• Головна
  • Новини
  • У Вараші активно працює робоча група з легалізації трудових відносин

У Вараші активно працює робоча група з легалізації трудових відносин

Вирішення проблеми нелегальної зайнятості у місті Вараш – одне із пріоритетних завдань міської ради.

На виконання цього завдання та з метою проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо соціальних ризиків для громадян, які не легалізують свою зайнятість та отримують заробітну плату неофіційно, у місті продовжує активно працювати робоча група, до складу якої увійшли представники управління праці та соціального захисту населення, відділу економіки виконавчого комітету Вараської міської ради, Головного управління ПФУ в Рівненській області та інспектор праці Управління Держпраці в Рівненській області.

Минулого тижня робоча група вкотре вийшла до підприємців нашого міста з метою проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо переваг офіційного працевлаштування.

Цього разу провели бесіди з підприємцями та працівниками, які здійснюють діяльність на території продуктово - речового ринку фізичної особи - підприємця Когута О.С.

Усі члени групи мали можливість проконсультувати підприємців в межах своєї компетенції та надати відповіді на питання, що їх хвилюють.

Загалом можна зауважити, що підприємці розуміють всю відповідальність за ведення свого бізнесу і працюють в рамках правового поля, зокрема щодо дотримання вимог трудового законодавства.

Але, на жаль, виявлено ряд працівників, які “стажуються”, чи просто підміняють свою знайому, яка відійшла на декілька хвилин.

Шановні роботодавці! Якщо ви не впевнені, що саме цей працівник добре виконуватиме свої обов’язки, то оформіть з ним строковий трудовий договір. Також ви можете оформити через міський центр зайнятості з працівником, який стоїть там на обліку договір про стажування.

Памятайте! Обов’язковою умовою правильного оформлення новоприйнятих працівників є вчасне повідомлення про їхнє прийняття органу ДФС.

Шановні працівники! З метою оперативного реагування на випадки недотримання законодавства про працю, запобігання невчасній виплаті заробітної плати та у розмірі менше встановленого законодавством мінімального рівня, використання найманої праці без належного оформлення, просимо повідомляти управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Вараської міської ради за адресою: м-н Будівельників 1, каб.8-9, тел. 2-38-15 або Управління Держпраці в Рівненській області за адресою: м.Рівне, вул. Лермонтова 7.