Турецькі гості відвідали школи Вараша

27 січня Вараські ЗОШ №4 та ЗОШ №1 гостинно зустрічали учнів та вчителів з міста Мерсін, що в Туреччині. Окрім іноземних гостей в складі делегації наші заклади відвідали й наші колеги та учні з Володимирецького колегіуму, у яких вже налагоджена співпраця з педагогами та учнями м.Мерсін.

Гості відвідали фрагменти уроків у початковій школі, були приємно вражені сучасним оснащенням навчальних кабінетів, здивовані наявністю ресурсних кімнат для дітей з особливими освітніми потребами.

Особливо гостей зацікавило в ЗОШ №1 наступне:

• кабінет хімії, його лабораторне оснащення та освітні програми з хімії;

• інноваційний навчально-тренінговий клас з його можливостями мультитач - панелі та персональними планшетами для здобувачів освіти;

• бібліотека з її масштабним бібліотечним фондом не тільки навчальної та методичної, а й художньо-естетичної літератури;

• кабінети англійської мови та середовище навчання іноземної мови;

• кабінет фізики з його різностороннім оснащенням та прикладними програмами для підтримки вивчення фізики;

• кабінети інформатики та інформаційно - технічне забезпечення й мережеві можливості цих кабінетів;

• наявність інтерактивних засобів навчання;

• використання інноваційного освітнього рішення MozaBook та його 3D-контенту для підтримки у вивченні різних предметів;

• чудова, сучасна та затишна актова зала з її театралізованим оформленням до новорічно-різдвяних свят та милозвучними колядками у виконанні наших учнів.

Неперевершені враження справив на іноземних гостей IT-hub та робототехніка як елемент STEAM-освіти в ЗОШ №1. Школярі своїми вміннями та навичками продемонстрували STEM-набори для початкової школи; проекти на базі наборів LegoEducation WeDo 2.0; проекти на базі наборів LegoEducationMindstorms EV3: сигналізація, музика кольорів; можливості робототехніки на платформі Arduino.

Окрім того, учні влаштували показові міні-змагання роботів з Сумо за участю роботанка, рободрагстера та робосудна на повітряній подушці. Турецькі гості й гості Володимирецького колегіуму були позитивно вражені та активно вболівали під час міні-змагання роботів з Сумо.

А на завершення зустрічі старшокласники подарували гостям щиру українську колядку та українські хустини, а також висловили сподівання на зустріч та співпрацю в майбутньому.