Станиці Вараш Пласту виповнилося 22 роки

12 лютого 2020 року пластовій станиці Вараш виповнилося 22 роки. 

І не лише цей цікавий збіг двійок зробив цьогорічне свято особливим. Карантин нарешті завершився, юні пластуни відпочили і засумували за рухом, то ж свято в останні вихідні перед початком навчання вийшло дуже насиченим і емоційним. Розпочалось усе з урочистого відкриття, яке  стало для декого особливим днем: чимало юних пластунів вперше отримали  пластові хустини і були прийняті до пластового гурту, а  новачка Меланія Довбиш ще й  приймала вітання з днем народження. Завітали до нас також гості з Володимирця та батьки.

Після офіційної частини всіх учасників чекала цікава пригода – тематичний квест містом,  присвячений 102-ій річниці бою під Крутами і який відбувався  активно й рухливо, а етапи квесту були розроблені не лише для розваг, а й для навчання. Наприклад, на одному з етапів діти в’язали вузли, стріляли з рушниць, працювали з азбукою Морзе та азбукою жестів тощо. Також, під час гри, кожна команда збирала частинки історії бою під Крутами, яку в кінці, на основі отриманих знань, мала з’єднати до купи. Вісім команд, які брали участь, мали свої маршрутні листи з  підказками та детальним планом руху по етапах квесту – то ж ніхто не заблукав, а чудова погода цьому теж сприяла.

Опісля  учасники вирушили до актової зали й переглянули два короткі документальні фільми: про російсько-українську війну 1918 року і  сучасну. Історія циклічна, саме тому виховання національно свідомої молоді є одним з основних завдань Пласту. Розробила квест Аделіна Телюк, а допомагали його провести її подруги з гуртка «Адекватні відьмочки», хлопці з гуртка «Чемні кабани» та учасники згуртка військової підготовки «Джура» ЗОШ №1 (стрільба з пневматичної зброї).

Далі на всіх чекала найприємніша частина: гарячий чай та солодкий стіл від відділу у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Вараської міської ради.

Після короткої перерви кожен рій і гурток представив власну імпрезку на тему: «Чому назва мого гуртка/рою саме така». Пластуни імпровізували, демонстрували акторську майстерність, танцювали, розказували історії й легенди, сміялись і багато співали улюблених пісень.

А завершилось усе дружнім колом та «іскрою» вдячності (пластовим церемоніалом), пролунало гучне «до зустрічі», адже зовсім скоро почнеться таборовий сезон -2020 і  ми  зберемось вже не під дахом гостинної ЗОШ №5, а десь у лісі, біля ватри …

                                                                                         Пластунка Ангеліна Ушко

 

      12 лютого 2020 року пластовій  станиці Вараш виповнилося 22 роки.

Розпочалось свято з урочистого відкриття, яке  стало для декого особливим днем: чимало юних пластунів цього дня вперше отримали  пластові хустини і були прийняті до пластового гурту.