• Головна
  • Новини
  • Медики Вараша отримали костюми біозахисту та респіратори

Медики Вараша отримали костюми біозахисту та респіратори

Чергова партія медичного вантажу надійшла вчора в Рівненську область з Китаю. Цього разу – це понад 8700 одиниць медичних засобів, необхідних для боротьби з коронавірусом.

Найбільшу кількість отримали госпітальні бази, куди передусім направлятимуть хворих із підозрою. Решту засобів розподілено для закладів вторинного та третинного рівня. Окрім того, частину вантажу залишили у резерві для оперативного реагування на можливе ускладнення епідеміологічної ситуації в тому чи іншому районі, місті, ОТГ.

Медичні засоби (серед яких: трубки ендотрахеальні, фільтри бактеорологічні, медичний датчик, термометри, одноразові бахіли та рукавички тощо), костюми індивідуального захисту та респіратори від Рівненської ОДА отримали й медики Вараша.

Крім того, з резервного фонду Вараша на запобігання поширення коронавірусу COVID-19 на території Вараської ОТГ виділено 2 мільйони гривень. Кошти спрямують на придбання портативного апарату для штучної вентиляції легень, дезінфікуючих розчинів, захисних костюмів, пульсаксиметрів, швидких тест-систем, виробів медичного призначення та засобів індивідуального захисту.

Наразі вже придбали частину дезінфікуючих засобів та обладнання, яке використовують у своїй роботі комунальники Вараша. Також засоби, необхідні для дезінфекції, буде виділено й для ОСББ міста.

На стадії завершення знаходиться процедура закупівлі захисних костюмів, пульсаксиметрів, швидких тест-систем та опрацьовуються варіанти придбання необхідного для боротьби з коронавірусом медичного обладнання.

З розрахунком вартості придбання товарів та послуг, необхідних для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби, можна ознайомитись нижче. 

Однак, в залежності від цін та наявності матеріалів, товарів та послуг, перелік може змінюватись (але лише в межах Переліку, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2020 р. № 224).