• Головна
  • Новини
  • Уряд затвердив нові обмежувальні заходи у боротьбі з коронавірусом

Уряд затвердив нові обмежувальні заходи у боротьбі з коронавірусом

6 квітня 2020 року, під головуванням міського голови Сергія Анощенка, відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Вараш.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 02.04.2020 року № 255 та з урахуванням інформації та обговорення питання порядку денного, комісія вирішила установити до 24 квітня 2020 року на всій території міста Вараш та села Заболоття карантин.

Відтак, до 24 квітня 2020 року ЗАБОРОНЕНО:

- перебування в громадських місцях без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіратора або захисної маски, у тому числі виготовлених самостійно.

Громадське місце - частина будь-якої споруди, яка доступна або відкрита для населення, в тому числі за плату (під'їзди, стадіони, парки, сквери, дитячі майданчики, стадіони, зупинки громадського транспорту та 50-метрова зона навколо них, ліфти, державні установи, медичні установи, церкви та 50-метрова зона навколо них, заклади торгівлі закритого і відкритого типів та інше).

- переміщення групою осіб у кількості більше ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводження осіб, які не досягли 14 років, батьками, усиновлювачами, опікунами, піклувальниками, прийомними батьками, батьками-вихователями, іншими особами відповідно до закону або повнолітніми родичами дитини;

- перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу батьків, усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів, інших осіб відповідно до закону або повнолітніх родичів дитини;

- відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та в разі службової необхідності;

- відвідування спортивних та дитячих майданчиків;

- проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування, за умови забезпечення учасників засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;

- перебувати на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус та самовільно залишати місця обсервації (ізоляції).

У зв’язку із обмеженнями, які введені в Україні через надзвичайну ситуацію, викликану пандемією, у Вараші тимчасово призупинено роботу низки установ та закладів, які приймають відвідувачів. Зокрема, відповідно до рішення комісії з питань ТЕБ та НС, до 24.04 заборона поширюється на:

- заклади громадського харчування (ресторани, кафе тощо); ТРЦ; розважальні заклади; фітнес-центри, басейни, манікюрні та салони естетичної краси; заклади культури; заклади торговельного й побутового обслуговування населення. Однак, заборона діє на заклад як місце надання послуг, а не на вид чи здійснення діяльності. Тобто, не заборонено використовувати служби кур’єрської доставки з дотриманням усіх карантинних санітарних норм.

Водночас, обмеження не стосуються закладів, які ведуть торгівлю такими видами товарів:

- продукти харчування; засобами гігієни; пальним (АЗС); ліками та виробами медичного призначення; ветеринарними препаратами; кормами, пестицидами та агрохімікатами; насінням і садивним матеріалом; засобами зв’язку.

Дозволено надавати окремі види побутових послуг, серед яких:

- технічне обслуговування та ремонт транспорту;

- технічне обслуговування реєстраторів розрахункових операцій;

- ремонт комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку.

Також, обмеження не поширюється на заклади:

- банківської та страхової сфери;

- медичної та ветеринарної практики;

- поштового зв’язку.

Однак, існують обмеження, яких повинні дотримуватися усі заклади, що працюють. А саме:

- перебування у приміщеннях дозволено не більше як одному відвідувачеві на 10 кв. метрів торговельної площі;

- дотримання усіх санітарних та протиепідемічних заходів;

- забезпечення персоналу захистом обличчя та очей;

 - відвідувачам не дозволено перебувати у закладах без засобів індивідуального захисту, зокрема, респіраторів чи захисних масок.


ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ТЕБ ТА НС (№13 від 06.04.2020 року):