• Головна
  • Новини
  • Мешканців закликають утриматися від відвідування кладовищ

Мешканців закликають утриматися від відвідування кладовищ

24 квітня 2020 року відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Вараш під головуванням Сергія Анощенка.

Під час засідання, яке пройшло в онлайн-режимі, члени комісії розглянули два питання порядку денного:

1. Про вжиття додаткових заходів щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19 на території Вараської міської ОТГ.

2. Про стан з пожежами на відкритих територіях та заходи щодо забезпечення протидії з ними під час весняно-літнього пожежонебезпечного періоду 2020 року.

З метою вжиття додаткових заходів щодо запобігання поширенню на території Вараської міської ОТГ гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом СOVID-19, та забезпечення безпеки і здоров’я громадян, комісія, зокрема, вирішила:

- Продовжити дію обмежувальних карантинних протиепідемічних заходів у Вараській міській ОТГ до 11 травня 2020 року, згідно Постанови КМУ від 22 квітня 2020 року №291.

- На період встановлення карантину та протягом 30 днів після закінчення такого періоду дозволити залучення працівників окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення, без проходження відповідного профілактичного медичного огляду.

- Закрити кладовища у місті Вараш, селі Стара Рафалівка та селі Заболоття для відвідування громадянами у традиційні післяпасхальні поминальні дні. Виключення становитимуть лише випадки здійснення поховання померлого, за умови проведення ритуальних обрядів з дотриманням протиепідемічних правил, зокрема участі не більше ніж 10 осіб та забезпечення відстані між присутніми не менше ніж 1,5 метри.

З урахуванням доповіді та за результатами обговорення питання порядку денного щодо стану з пожежами, комісія вирішила:

1. Вараському міському сектору (ДПРЧ-12 ДПРЗ-6) ГУ ДСНС України у Рівненській області, КП «Благоустрій» ВМР:

- привести у постійну готовність до використання пожежної, спеціальної та пристосованої для пожежогасіння техніки та обладнання, засобів пожежогасіння та зв’язку;

- інформувати керівників підприємств та населення про заборону спалювання залишків сухої рослинності та побутових відходів протягом весняно-літнього пожежонебезпечного періоду, виконання вимог пожежної безпеки в межах відведених територій.

2. КП «Благоустрій» ВМР, КП «УК «ЖКС» ВМР, підприємствам, установам та організаціям Вараської міської ОТГ:

- заборонити випалювання сухого настилу, ділянок із рослинністю або її залишків та опалого листя у смугах відводу автомобільних доріг, у парках, інших зелених насадженнях та газонах, на територіях підприємств, установ, організацій усіх форм власності без відповідного дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища.

3. Комунальному закладу «Парк культури та відпочинку»:

- виготовити (поновити за необхідності) таблички з написами «Куріння заборонено» та «Не розводити багаття»;

- забезпечити своєчасне очищення території парку для унеможливлення виникнення пожеж та загорянь.

4. Вараському відділу поліції ГУ НП в Рівненській області:

- проводити роботу щодо розкриття злочинів, пов’язаних із підпалами в природних екосистемах (у разі їх виникнення), забезпечити проведення слідчих дій щодо виявлення та притягнення винних осіб до відповідальності;

- працівникам Національної поліції разом з відділом муніципальної поліції виконавчого комітету Вараської міської ради здійснювати патрулювання в паркових зонах з метою недопущення паління та розведення багать громадянами міста. А у разі виявлення даних фактів осіб причетних до правопорушення притягати до адміністративної відповідальності згідно ст. 175-1 КУпАП;

- забезпечити правопорядок та безпеку дорожнього руху при можливому виникненні пожежі та під час проведення евакуаційних заходів, безперешкодний доступ залучених до пожежогасіння сил і засобів;

- тимчасово обмежити в’їзд транспортних засобів у період надзвичайно високого класу пожежної небезпеки до лісових, паркових зон міста.

 

Протокол №16 засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій: