• Головна
  • Новини
  • Виділили кошти на придбання безконтактних термометрів для садочків

Виділили кошти на придбання безконтактних термометрів для садочків

21 травня міський голова Сергій Анощенко провів чергове засідання виконавчого комітету, під час якого було розглянуто 23 питання порядку денного та прийнято 20 рішень.

Першим члени виконавчого комітету заслухали та обговорили інформацію начальника фінансового управління Валентини Тацюк «Про звіт щодо виконання бюджету Вараської міської об’єднаної територіальної громади за І квартал 2020 року» та вирішили погодити:

Виконання по загальному фонду:

- по доходах в сумі 162 926,5 тис. грн; по видатках в сумі 119 382,0 тис. грн.

Виконання по спеціальному фонду:

- по доходах в сумі 2 861,4 тис. грн; по видатках в сумі 12 970,1 тис. грн.

З метою безперебійного і своєчасного видалення твердих побутових відходів на території Вараської міської ОТГ виконавчий комітет ввів в дію рішення конкурсної комісії щодо визначення переможців конкурсу на надання послуг з вивезення твердих побутових відходів. Конкурсна комісія визначила переможців: лот №1 та №4 – Кузнецовське міське комунальне підприємство, лот №2 та №3 КП «Управляюча компанія «Житлокомунсервіс» ВМР.

Заслухавши та обговоривши звіти щодо виконання фінансових планів за 2019 рік комунальними підприємствами «Міські електричні мережі» та «Благоустрій» Вараської міської ради, виконавчий комітет вирішив взяти їх до відома. Наступними рішеннями виконавчий комітет: затвердив умови конкурсу з визначення автомобільного перевізника на міських автобусних маршрутах загального користування «Собор – Залізнична станція», «Благоустрій – Журавлина – вул.Набережна – Благоустрій»; визначив управління освіти виконавчого комітету Вараської міської ради відповідальним за організацію ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів, які проживають чи перебувають у Вараській міській ОТГ шляхом створення та постійного оновлення реєстру даних про них.

З метою підготовки до відновлення освітнього процесу в закладах дошкільної освіти Вараської міської ОТГ під час ІІ і ІІІ етапів виходу з карантину, члени виконавчого комітету прийняли рішення виділити з резервного фонду міського бюджету 249 тисяч 900 гривень для придбання безконтактних термометрів для усіх садочків громади.

Одним з важливих рішень виконкому стало питання щодо проведення перерозподілу бюджетних призначень з метою раціонального використання коштів з резервного фонду бюджету, виділених рішенням виконавчого комітету Вараської міської ради від 24 березня 2020 року №54 «Про виділення коштів міського бюджету» на запобігання виникненню та ліквідацію медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня. Відповідно проведено перерозподіл коштів на суму 146 тисяч 800 гривень, які буде направлено на закупівлю захисних костюмів, масок медпрацівникам та придбання сучасного апарату штучної вентиляції легень.

З метою оперативного реагування на попередження та ліквідацію надзвичайних ситуацій (пожеж в екосистемах) у весняно-літній пожежонебезпечний період у Вараській міській ОТГ, виконавчий комітет погодив виділення ДПРЧ-12 ДПРЗ-6 ГУ ДСНС України в Рівненській області паливно-мастильні матеріали (бензин) в об’ємі 200 літрів.

Також із внесенням змін до рішення виконавчого комітету від 28.02.2020 №24 визначено нові терміни проведення призову громадян на строкову військову службу до ЗСУ та інших військових формувань у 2020 році.

Далі було розглянуто та прийнято низку рішень з питань, які стосуються квартирного обліку та покращення житлових умов громадян. У закритому режимі виконавчий комітет розглянув чотири питання щодо соціально-правового захисту прав дітей та інтересів неповнолітніх.

У «Різному», члени виконавчого комітету розглянули петицію, що надійшла на офіційний веб-сайт Вараської міської ради та стосувалася усунення незручностей при посадці з потягів, які зупиняються на залізничній станції міста Вараш. Прийнято рішення винести це питання на розгляд сесії Вараської міської ради.