Відбулося чергове засідання виконавчого комітету

28 липня 2020 року, під головуванням міського голови Сергія Анощенка, відбулося чергове засідання виконавчого комітету Вараської міської ради.

Члени виконкому заслухали звіт про роботу із зверненнями громадян у виконавчому комітеті за І півріччя 2020 року. Відповідно до поданої інформації, за січень-червень 2020 року до виконавчого комітету надійшло 200 звернень (за аналогічний період 2019 року – 453 звернення). Серед усіх звернень, що надходять до виконавчого комітету, найбільш питому вагу складають звернення щодо економічної, цінової, інвестиційної політики – 41, комунального господарства – 36, житлової політики - 23, аграрної політики і земельних відносин - 16, соціального захисту – 13.

Одним із важливих питань порядку денного було рішення, яким затвердили протокол комісії з питань забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. На квартирному обліку у виконавчому комітеті перебуває 21 така дитина, тож, відповідно до прийнятого рішення, вже найближчим часом місто зможе отримати субвенцію з обласного бюджету на придбання житла для кількох дітей, які належать до вищезазначених пільгових категорій.

Враховуючи звернення перевізника КП «Благоустрій» ВМР щодо приведення у відповідність розміру тарифів на послуги міського пасажирського автомобільного транспорту до економічно обґрунтованих витрат, члени виконавчого комітету прийняли рішення встановити нові тарифи на проїзд міськими автобусними маршрутами №7 та №8.

Відтак, ціна проїзду цими маршрутами збільшиться на 1 гривню та становитиме: 5 гривень для дорослих пасажирів та 4 гривні для дітей віком від 7 до 18 років. Для пасажирів, які належать до пільгових категорій, проїзд й надалі залишатиметься безкоштовним.

Крім того, під час засідання було внесено зміни до фінансових планів комунальних підприємств «Агенство нерухомості «Перспектива»» та «УК «Житлокомунсервіс» ВМР», проведено перерозподіл бюджетних призначень управлінню капітального будівництва та надано дозвіл мешканці міста, яка виховує дитину з інвалідністю, встановити тимчасовий гаражний бокс.

Наостанок члени виконавчого комітету розглянули ряд питань, що стосувалися врегулювання захисту прав та інтересів неповнолітніх мешканців нашого міста.

Завершили роботу засідання приємною місією – міський голова Сергій Анощенко вручив підприємцю Оресту Когуту, який є членом виконавчого комітету, відзнаки до Дня працівників торгівлі – пам’ятний знак та почесну грамоту від Рівненської обласної державної адміністрації.