Триває процес передачі майна ДЗ «СМСЧ №3»

У Вараші триває процес передачі майна державної лікарні в комунальну власність громади.

Відповідно до рішення виконавчого комітету Вараської міської ради від 2 липня 2020 року, було утворено комісію з питань передачі цілісного майнового комплексу державного закладу «СМСЧ №3 МОЗ України» з державної у комунальну власність Вараської громади.

До 16 липня тривав внутрішній процес інвентаризації майна лікарні, який проводили працівники ДЗ «СМСЧ №3». А вже з 17 липня комісія у складі представників лікарні, депутатів та працівників виконавчого комітету, розпочала перевірку наявності та стану майна, яке передається.

Станом на 29 липня 2020 року робота комісії наближається до завершення. Однак, під час процесу перевірки у членів комісії виникло чимало зауважень до неналежного стану майна та обладнання, яке передається громаді.

«Значна частина майна медичного закладу знаходиться у вкрай жахливому занедбаному стані - є меблі та обладнання, яке не замінювали понад 40 років. І замість того, щоб давно його списати, зараз все це хочуть передати громаді, – зауважив міський голова Сергій Анощенко. – На жаль, після перевірки тих кабінетів та приміщень лікарні, куди раніше нас не допускали, стало очевидним, що всі ці роки в закладі не було нормального керівника, зацікавленого в тому, аби його колектив працював в належних умовах. І куди пішли всі ті мільйони, які весь цей час виділяли з бюджету міста на лікарню – залишається під запитанням».

Чергова сесія, під час якої міська рада має затвердити акти прийому-передачі майна, внести зміни до Статуту державного підприємства та реорганізувати його в некомерційне комунальне підприємство, відбудеться, орієнтовно, в середині серпня. Одразу після цього буде призначено тимчасового виконувача обов’язків керівника комунального некомерційного підприємства «Вараська лікарня».