Відбулося чергове засідання комісії з питань ТЕБ та НС

На черговому засіданні комісії з питань ТЕБ та НС, яке відбулося 29 липня 2020 року під головуванням міського голови Сергія Анощенка, було розглянуто ряд питань щодо епідемічного стану в Вараській ОТГ.

Після обговорення основного питання про продовження карантину до 31 серпня 2020 року, члени комісії розглянули ряд звернень та листів від організацій і установ міста.

Одним із основних звернень було питання про надання дозволу на оперативне проведення ДЗ «СМСЧ №3» лабораторної діагностики методом ІФА працівникам дошкільних навчальних закладів та міського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю, у зв’язку з відкриттям даних закладів з 3 серпня 2020 року. А також на проведення медичних оглядів дітям (згідно графіку), які вперше підуть до закладів загальної середньої освіти та до закладів дошкільної освіти, з дотриманням усіх протиепідемічних заходів та санітарних норм при здійсненні медичного огляду.

На засіданні також розглядалось питання про заборону виїзної стихійної торгівлі на землях, які входять в межі санітарної зони ВП «Рівненська АЕС». Йшлося про так званий «ринок» з продажу вживаних речей, який незаконно здійснює свою діяльність на землях сільськогосподарського призначення, що належать до Старорафалівської сільської ради. Було прийнято рішення направити звернення до Державної інспекції ядерного регулювання України щодо надання (ненадання) ними погодження на провадження торгівельної діяльності в санітарно-захисній зоні ВП «Рівненська АЕС».

Крім того, члени комісії розглянули лист від громадських організацій міста, щодо надання дозволу на роботу наметових таборів. Однак, у зв’язку з нестабільною епідемічною ситуацією і відсутністю рекомендацій МОЗ України, комісією було вирішено відкласти розгляд цього питання до надходження висновків та ухвалення відповідного рішення обласною комісією з питань ТЕБ і НС.

Протокол засідання комісії з питань ТЕБ та НС міста Вараш №30 від 30.07.2020 року: