• Головна
  • Новини
  • Відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України

Відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України

У переддень відзначення найбільшого свята усіх поколінь українців - Дня Незалежності України, на площі перед будівлею Вараської міської ради зібралися мешканці громади, аби спільно віддати данину поваги символу Держави та у хвилині мовчання схилити голови перед світлою пам’яттю тих, хто віддав своє життя заради волі, свободи та незалежності нашої рідної землі.

Настоятель Свято-Софіївської церкви отець Йосип та настоятель Свято-Михайлівської церкви отець Сергій помолилися за мир і спокій нашої держави, та освятили прапор України.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять Героїв, полеглих за свободу української нації, за незалежність нашої держави.

Почесне право внести Державний Прапор України надали військовослужбовцям військової частини 3045. Право урочисто підняти Державний Прапор України надали міському голові Сергію Анощенку та директору «Вараського центру первинної медичної допомоги» Жанні Мирончук.

«Довгим та нелегким був шлях до незалежності. Та попри всі труднощі українцям вдалося відродити власну державу та втілити в життя мрію багатьох поколінь, - зазначив у своєму зверненні міський голова Сергій Анощенко. - Від усієї душі бажаю усім миру, щастя, добра та щедрої долі, успіхів в усіх справах і починаннях заради процвітання незалежної України. Нехай серця наповнюються гордістю за нашу державу, прагненням до єдності та порозуміння, а плідна праця буде надійною запорукою щасливого майбутнього України!».

Щирі музичні вітання присутнім подарували учасники творчих колективів міста: народного аматорського хору імені Федора Гощука, народного аматорського хору «Передзвін», народного аматорського чоловічого вокального ансамблю «Заграва» та народного аматорського ансамблю бандуристок «Берегиня».

Організували захід працівники відділу культури та туризму виконавчого комітету Вараської міської ради.