Ольбери провели щорічний наметовий табір

2020 рік для усього світу став роком випробувань. Пандемія змінила хід історії, життя людей та країн, яким довелося пристосовуватися до нових умов існування. Оскільки, основним напрямком діяльності нашої організації є туризм, ми, разом з усім світом переживали нелегкі часи. Нам довелося перенести навчання в онлайн режим, скасувати понад 10 мандрівок, що надзвичайно вплинуло на підготовку усіх «Ольберів».

Проте, в серпні 2020 року нам все ж пощастило – ми змогли провести щорічний наметовий табір "Зустріч друзів" на Білому озері, який став першим заходом, на якому усі члени організації змогли зустрітися разом. «Зустріч друзів» - це традиційний табір організації «Ольбери» на березі мальовничого Білого озера. Щороку на місце таборування приїжджають «Ольбери» різних поколінь, друзі організації та наші товариші з інших спортивних клубів та організацій, до того ж цьогорічний табір був присвячений 25-річчю організації «Ольбери».

20 дітей різного віку від 8 до 16 років весело та з користю проводили час, вчились туристичному життю, готували їжу, заготовлювали дрова, здобували уміння виживання в природних умовах, долали туристичну смугу перешкод, готували на багатті, займалися спортом, купались та засмагали. Не забували й про карантин, дотримувались гігієни, обробляли посуд, речі, жили в наметах по двоє людей.

Головними у таборі були двоє дорослих – Ковалець Сергій Васильович та колишній член ГО «Ольбери» Мальцев Денис. Комендантом табору був учень дев'ятого класу Німкович Євгеній.

Кожен день починався з ранкової пробіжки, а закінчувався «розбором польотів» біля вечірньої ватри. Час від часу проводились конкурси, завдяки яким учасники табору розвивали вміння працювати в команді, збирали ягоди та дрова на швидкість. Завдяки батькам табір поповнювався свіжими продуктами.

Традиційно, до нас завітали друзі зі спортивного клубу «Пульсар» з міста-супутника Нетішина (30 людей, з яких 17 дітей). Члени організації «Ольбери» та СК «Пульсар» спільно проводили час змагаючись на туристичній смузі перешкод, волейболі, лазертагові, у водних іграх. Також приїхали колишні члени ГО «Ольбери», вони розповіли про свій досвід, життєвий шлях, подорожі та успіхи. Вечорами збирались біля ватри, грали на гітарі та співали пісні, милувалися серпневими зорепадами.

Дорослі спілкувалися, а діти активно проводили час граючи в нічні скаутські ігри, такі як «звуки», «кордон» та ін. Суть нічних ігор полягає у тому, що діти здобувають навички орієнтування в лісі в темну пору доби, без ліхтариків, тим самим готуючи себе до будь-яких екстремальних ситуацій.

Була проведена урочиста частина, яка мала відбутися ще у квітні в нашому місті, оскільки саме тоді «Ольбери» святкували свій день народження.

Розвели туристичне багаття, вручали грамоти за перемоги у змаганнях, подяки, нагородили усіх колишніх президентів за вагомий внесок у розвиток організації. СК "Пульсар" та ГО "Ольбери" обмінялись добрими побажаннями та невеличкими подарунками, «Пульсар» запросили усіх «Ольберів» взяти участь у змаганнях зі скелелазіння у жовтні.

Хочеться подякувати усім друзям організації, колишнім та нинішнім «Ольберам», спортивному клубу «Пульсар» та усім причетним до організації табору «Зустріч друзів» за гарно проведений час. Окремо ми дякуємо відділу у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Вараської міської ради за надану фінансову підтримку.

 

Членкиня ГО «Ольбери» Абрамчук Катерина