У Заболотті запроваджують роздільний збір сміття

3 вересня 2020 року у селі Заболоття відбулося виїзне засідання робочої групи з управління проєктом «Перетворимо сміття на гроші: організація роздільного збору сміття в селі Заболоття».

Вараська міська рада увійшла до числа переможців щорічного обласного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад та отримала фінансування на реалізацію проєкту з організації роздільного збору сміття в селі Заболоття.

Загальний бюджет проєкту складає 175 305 гривень, з яких 148 500 гривень - кошти гранту Рівненської обласної державної адміністрації та ще 26 805 гривень - кошти бюджету Вараської громади.

За ці кошти:

- придбано гідравлічний прес та 9 контейнерів для роздільного сортування твердих побутових відходів;

- буде облаштовано 3 контейнерних майданчики та встановлено на кожному з них по 3 євроконтейнери для роздільного збирання твердих побутових відходів;

- розроблено інформаційні наліпки на контейнери;

- буде виготовлено та розповсюджено буклети про роздільний збір сміття для інформування населення села Заболоття;

- проводитимуться навчальні заходи для дитячого садочка та школи про переваги роздільного збирання твердих побутових відходів та необхідності дбайливого ставлення до навколишнього середовища.

До складу робочої групи з управління проєктом увійшли: міський голова Сергій Анощенко, головний спеціаліст відділу економіки виконавчого комітету Вараської міської ради Тетяна Семенова, начальник УКБ Сергій Бедик, начальник відділу майна комунальної власності Ірина Савченко, в. о. старости села Заболоття Роман Хондока, директор КП «Благоустрій» Юрій Сергійчук та начальник управління освіти Олена Корень.

Під час засідання члени робочої групи визначили місця встановлення контейнерних майданчиків на території села Заболоття: поруч з будівлею Будинку культури, СТО «Garage» та біля автобусної зупинки (на перетині вулиць Соборної та Молодіжної).

Внаслідок реалізації проекту, в Заболотті буде запроваджено систему роздільного збору сміття, розроблено зручний графік приїзду машини, в результаті чого очікується зменшення кількості стихійних сміттєзвалищ, обмеження шкідливого впливу на навколишнє природне середовище і здоров’я людини та покращення загального санітарного стану територій села Заболоття.

 

Тетяна Бідун