Вараські пластуни вирушили у дводенну мандрівку

Багато хто вважає, що осінь – найсумніша пора року, адже на зміну сонячним дням приходять дощові, туманні будні. А от для пластунів міста Вараш осінь стала можливістю, за довгий час карантину, вибратись у дводенну мандрівку подалі від метушливого міста, уроків та невиконаних домашніх завдань. Два дні, коли ти в колі друзів поринаєш у атмосферу пригод.

Враженнями від мандрівки поділилася комендант табору Вікторія Радчук:

"«Свято Осені-2020» – таку назву мала наша гра, до участі у якій зголосилось понад 30 учасників віком від 8 до 11 років, а також пластуни-старшокласники, студенти, волонтери та батьки. Для найменших це було своєрідним випробуванням – адже поруч не було турботливих мам, комфортних ліжечок, але знаходячись у постійному русі більшість дітей навіть забували про друга-телефона і дзвінки додому.

Суботній день порадував нас теплим сонечком, пластуни мали змогу дізнатись багато корисного для себе: що робити при травмах, коли можна викликати швидку, як транспортувати та правильно користуватись сокирою, ножівкою та лопатою. Учасники встигли побувати скарбошукачами, вони малювали карту місцевості та ховали скарби, які потім розшукували та ласували ними. Після смачної вечері всі пластуни за традицією зібрались довкола ватри. Після двох годин розваг та співання пісень завершився перший день нашого свята осені.

Ранок неділі не надто порадував, адже над нами почали збиратись хмари, лякаючи дощем. Похмура погода не стала на заваді нашій програмі. Ми встигли дізнатись чимало цікавого про історію Пласту та витоки його створення, а також наші пластуни мали можливість випробувати себе на смузі перешкод. Хтось справився з цим краще, комусь знадобилась допомога. Але все ж час, який ми провели разом був незабутнім. Ми повернулись додому враженими, трішки мокрими, проте задоволеними.

А забезпечив захід транспортом та підкріплював енергетично – відділ у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Вараської міської ради, за що ми їм щиро дякуємо!".