ДЗ "СМСЧ №3" зможе укласти договір з НСЗУ

21 серпня міський голова Сергій Анощенко та очільник Рівненщини Віталій Коваль під час термінової наради у Києві з Міністром охорони здоров’я України Максимом Степановим обговорили питання фінансування лікарні у Вараші. ДЗ "СМСЧ №3" із державної власності передали у комунальну, а коштів на утримання лікарні та зарплати працівникам не передбачили.

7 вересня 2020 року, на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів України, було прийнято постанову, яка дозволяє Національній службі здоров’я невідкладно укласти договір на медичне обслуговування населення з ДЗ «СМСЧ №3» міста Вараш.

"Це означає, що тепер нашій лікарні не потрібно чекати повного завершення процесу реорганізації і одразу після підключення до мережі вони можуть укласти договір на медичне обслуговування та отримати своєчасне фінансування з НСЗУ, - зазначив міський голова Сергій Анощенко. - Що стосується погашення заборгованості держави перед медичними працівниками Вараша за липень-серпень – будемо виплачувати її з міського бюджету, адже чекати більше не можна, всі ми розуміємо, що завдання медиків не ходити з простягнутою рукою, а забезпечувати надання якісних медичних послуг мешканцям громади.

Однак, на виконання ст.78 Бюджетного кодексу України, додатковий фінансовий ресурс можна направити лише за умови перевиконання доходної частини загального фонду бюджету не менш, ніж на 5 відсотків. Тож звертаюсь до керівників усіх підприємств, установ, організацій та підприємців Вараської громади з проханням своєчасно та в повному обсязі розрахуватись по податках та зборах, а також погасити заборгованість по платежах в бюджет, що дозволить направити кошти з міського бюджету на виплату заробітної плати працівникам ДЗ «СМСЧ №3»".

Сьогодні, 9 вересня, відбулася зустріч міського голови Сергія Анощенка з трудовим колективом ДЗ «СМСЧ №3». Присутні обговорили стан справ у лікарні та визначили подальші кроки, необхідні для якнайшвидшого укладення договору на медичне обслуговування між «СМСЧ №3» та НСЗУ.