• Головна
  • Новини
  • У Вараші триває інформаційно – роз’яснювальна робота щодо легалізації найманої праці

У Вараші триває інформаційно – роз’яснювальна робота щодо легалізації найманої праці

З метою забезпечення підвищення свідомості роботодавців щодо дотримання норм та вимог трудового законодавства, а також рівня обізнаності найманих працівників про ризики, пов’язані з неофіційною працею, та переваги легального працевлаштування робоча група, до складу якої увійшли представники управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Вараської міської ради, відділу економіки виконавчого комітету Вараської міської ради, Головного управління ПФУ в Рівненській області, Вараського управління ГУ ДПС у Рівненській області та міської філії Рівненського обласного центру зайнятості продовжує проводити інформаційну кампанію щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без належного оформлення трудових відносин.

Цього разу відвідали об’єкти торгівлі, які розташовані по вулиці Садовій, 103 (в районі «Берізки») та вулиці Лісовій, 1.

Під час проведення інформаційного заходу роботодавців та найманих працівниківу черговий раз ознайомлено зі змінами в трудовому законодавстві, зокрема, щодо запровадження нового розміру мінімальної заробітної плати, наслідками використання нелегальної праці та відповідальності роботодавців за порушення трудового законодавства.

Шановні роботодавці! Не чекайте проведення перевірки, своєчасно і правильно оформляйте найманих працівників, виплачуйте і відображайте в звітностіреальну зарплату.

Памятайте! Обов’язковою умовою правильного оформлення новоприйнятих працівників є вчасне повідомлення про їхнє прийняття органу ДПС.

Шановні працівники! З метою оперативного реагування на випадки недотримання законодавства про працю, запобігання невчасній виплаті заробітної плати та у розмірі менше встановленого законодавством мінімального рівня, використання найманої праці без належного оформлення, просимо повідомляти управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Вараської міської ради за адресою: м-н Будівельників, 1, каб.8-9, тел. 2-38-15, або Управління Держпраці в Рівненській області за адресою м.Рівне, вул. Лермонтов, 7.