У Вараші відбулися військово-спортивні змагання

9 жовтня 2020 року до Дня Захисника України та Дня Українського козацтва на території Вараського ліцею №4 відбулися військово-спортивні змагання «Ну-мо, хлопці – козаки!». Проведений захід мав за мету вдосконалення рівня національно-патріотичного виховання молоді, соціальної активності, вдосконалення громадської свідомості, фізичного розвитку та здорового способу життя, виховання морально-психологічних і духовних якостей майбутніх воїнів, популяризації військової служби серед учнівської молоді, а також закріплення дружніх взаємовідносин між учнівськими колективами загальноосвітніх закладів міста.

У змаганнях взяли участь команди з навчальних закладів міста (Вараські ліцеї №1, 2, 3, 4, 5 та гімназія).

Відбулося шикування та урочисте відкриття змагань, а після звучання Державного Гімну України із привітальним словом, виступив заступник міського голови Анатолій Кречик, який побажав юним учасникам успіхів, наснаги, оптимізму, гарних результатів та з честю пройти всі випробування.

Учні пройшли ряд складних випробувань, в яких проявили знання, силу, спритність і кмітливість, а саме: представлення команди, естафета, підняття гирі, спорядження магазину автомата, підтягування на перекладині, армреслінг та перетягування линви.

Безліч емоцій, намагань, спортивного завзяття, особистих досягнень було продемонстровано протягом змагань. Кожен намагався показати свій найкращий результат, бути швидшим, спритнішим, витривалішим, щоб зробити свій значний внесок до командного результату свого навчального закладу у кожному з видів програми і здобути таку бажану загальнокомандну перемогу в змаганнях!

Кращими за індивідуальними результатами у окремих видах стали:

«Підтягування на перекладині»: Будник Владислав – ВЛ №1;

«Підіймання гирі (16 кг.)»: Піший Іван – ВЛ №1;

«Спорядження магазину»: Яцко Олег – ВЛ №2;

«Армреслінг»: Піший Іван – ВЛ №1.

У загальному заліку команди здобули:

I місце – команда «Стріла» Вараського ліцею №1.

II місце – команда Вараського ліцею №2.

III місце – команда «Вараські сіроманці» Вараського ліцею №4.

Переможці та учасники змагань були нагороджені кубками, грамотами,  командними призами та солодощами від відділу у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Вараської міської ради.

Від щирого серця хочемо привітати всіх учасників і переможців змагань, висловити слова глибокої поваги та вдячності викладачам команд, керівникам навчальних закладів за допомогу в організації і проведені цих змагань та за активну життєву позицію у вихованні підростаючого покоління в дусі патріотизму.