14 жовтня - День захисника України

В історії нашої країни є багато подій і дат, які засвідчують мужність, героїзм, відданість та любов українського народу до рідної землі. 14 жовтня – одна з таких дат, яка поєднує в собі свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та День створення Української повстанської армії, а віднедавна й День захисника України.

За вагомий внесок у відродження, збагачення національної культури, активну громадську позицію, значний особистий внесок в розвиток народного аматорського мистецтва, за вагомий внесок у ствердженні української державності, захист територіальної цілісності,  з нагоди Дня захисника України, відповідно до розпорядження міського голови Сергія Анощенка відзначено грошовими винагородами  учасників народного аматорського чоловічого вокального ансамблю «Заграва» та 42 членів громадської організації «Ветеранська спілка учасників АТО та захисників Вітчизни».

Також міський голова передав лист-подяку батькам військовослужбовця строкової служби старшого солдата Котовича Романа від командування військової частини А1979 міста Чуднів, Житомирської області за підняття патріотичного духу у суспільстві і перестижу проходження військової служби у Збройних Силах України.

Напередодні свята, віддати шану та покласти квіти до меморіалу Героїв Небесної Сотні  та пам’ятного знаку «Жертвам Другої світової війни» прийшли міський голова Сергій Анощенко, керуючий справами Борис Бірук, військові та громадськість.

«Сьогодні ми згадуємо всіх українських героїв, починаючи від козаків, славетних бійців УПА і до нинішніх воїнів, які все ще відстоюють незалежність України у війні на сході країни. У цей день ми схиляємо голови перед світлою пам'яттю загиблих героїв та підносимо щиру молитву Пресвятій Богородиці, щоб взяла під своє покровительство усіх наших воїнів, аби кожен з них повернувся живим та неушкодженим до своєї домівки та  родини», - зазначив у своєму зверненні міський голова Сергій Анощенко.

Бажаємо усім мирного неба, міцного здоров’я, незгасимої енергії, завзяття і сили! Нехай божественний покров Пресвятої Богородиці, простягнений над нами, уберігає від бід, зла та негараздів!