«Розумна громада» у Вараші

11 листопад 2020 року у міській раді експерти компанії FDI Ukraine презентували платформу для управління громадою URBIO.

Технологія є базою для громад і міст у побудові Smart City. Що ж таке «розумне місто»? Простими словами — це взаємодія між містом та його жителями на основі найсучасніших технологій. А це електронна медицина, освіта, транспорт, розумне освітлення, взаємодія між комунальними службами та багато інших можливостей.

Розумне місто – це концепція, в основі якої лежить місто, що використовує різноманітні інформаційні технології задля більш ефективного функціонування та відповідності потребам його жителів.

Ідея такого міста полягає в тому, щоби завдяки збору інформації в режимі реального часу усі ресурси міста можна використовувати більш продуктивно. Це дозволяє економити кошти, раціональніше діяти та надавати сервіс вищого ґатунку – тобто поліпшувати рівень життя населення.

Для керівництва міста - це спроможність бачити тенденції по зміні даних та будувати прогнози на майбутнє. Прозоро використовувати майно громади і наповнювати бюджет.

Для мешканців – можливість результативно взаємодіяти з владою, навіть, не виходячи  з дому.

Отже, втілення в життя концепції Smart City дасть можливість місту функціонувати, як єдиний організм, підвищити якість життя мешканців та знизити витрати робочих процесів, використовуючи сучасні технології для задоволення потреб громади.