• Головна
  • Новини
  • Звіт про роботу спеціальної комісії щодо виконання протиепідемічних заходів у Вараській міській ОТГ станом на 20 листопада 2020 року

Звіт про роботу спеціальної комісії щодо виконання протиепідемічних заходів у Вараській міській ОТГ станом на 20 листопада 2020 року

На виконання протокольного доручення №25 від 16 червня 2020 року комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Вараської міської ОТГ, відділ муніципальної поліції виконавчого комітету Вараської міської ради інформує.

З метою запобігання поширення на території Вараської міської ОТГ гострої респіраторної хвороби COVID-19, відділом муніципальної поліції виконавчого комітету Вараської міської спільно Володимирецьким районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області, 19 листопада 2020 року було проведено перевірку щодо виконання постанов Головного державного санітарного лікаря України із організації протиепідемічних заходів при здійсненні відповідних видів діяльності в супермаркетах, магазинах, ринках, закладах громадського харчування.

11 листопада 2020 року постановою Кабінету Міністрів України №1100 були внесені зміни до постанови №641 Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року.

Спеціальна комісія і надалі проводить моніторингові перевірки щодо дотримання постанов Головного державного санітарного лікаря України, які включають заходи дотримання усіх норм та вимог без винятку.

 До основних вимог включено:

  • Проведення температурного скринінгу перед початком зміни у працівників з відміткою в спеціальному журналі;
  • На вході до приміщення магазинів, супермаркетів, ринків, закладів громадського харчування повинні бути обладнанні спеціальні місця з спиртовмісним антисептиком з концентрацією спиртовмісної речовини понад 60% для ізопропілових спиртів та понад 70% для етилових спиртів з розміщенням яскравого вказівника про необхідність дезінфекції рук;
  • До приміщень магазинів, супермаркетів, ринків повинні допускатися особи в респіраторі, захисній масці, у тому числі виготовлені самостійно, так, щоб були покриті ніс та рот;
  • Дозволяється перебування відвідувачів у магазинах, супермаркетах з розрахунку не більше однієї особи на 10 кв. м площі зали обслуговування. Обмеження контакту між працівниками та відвідувачами повинно здійснюватися з дотриманням принципу соціального дистанціювання (1,5 метри).
  • Для уникнення скупчення людей в закладах повинне бути спеціальне маркування з дотриманням дистанції 1,5 метра.
  • Вологе прибирання приміщень закладів та протирання поверхонь, місць контакту рук працівників та відвідувачів повинно здійснюватися не рідше ніж кожні 2 години лише сертифікованими засобами, а також перед початком та закінченням робочої зміни.

19 листопада 2020 року комісією було обстежено ринки, заклад дошкільної освіти №3. Значних порушень не було виявлено, незначні усувалися відразу. 

19 листопада 2020 року:

  • Ринок «Північний, 1», мікрорайон Ювілейний;
  • МПП «Ринок», вулиця Енергетиків, 3;
  • Заклад дошкільної освіти №3, мікрорайон Будівельників, 46.