• Головна
  • Новини
  • У Вараші вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

У Вараші вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

14 грудня керівники міста та ВП «Рівненська АЕС» взяли участь в заходах до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Заходи розпочалися у великій залі засідань Вараської міської ради з урочистого нагородження учасників та вдів учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Міський голова Олександр Мензул вручив  грамоти виконавчого комітету Вараської міської ради та грошові винагороди: Козлюку Миколі Андрійовичу, Усачову Анатолію Володимировичу, Лук’яневичу Віктору Олександровичу, Міткевич Олександру Євгенійовичу, Райгуцькому Івану Васильовичу, Сільман Любові Омельянівні, Іващик Тетяні Василівні.

Грамоти та грошову нагороду від народного депутата України Віктора М’ялика також отримали – Савлук Олексій Васильович, Бурий Михайло Іванович, Шимчук Євгенія Йосипівна. Їх вручив заступник міського голови, помічник народного депутата Дмитро Стецюк

Зі словами вдячності до присутніх, та тих ліквідаторів, хто  не зміг  взяти участь у міських заходах звернулися міський голова Олександр Мензул, генеральний директор ВП «Рівненська АЕС» Павло Павлишин, голова міської громадської організації «Ветеранів ліквідації Чорнобильської аварії» Григорій Петрович, член вищезазначеної громадської організації Валентина Сичова.

«Аварія на Чорнобильській АЕС - страшна трагедія. Її наслідки відчуває на собі вже багато поколінь українців. Проте, якби не героїзм тих людей, які, не думаючи про своє життя та здоров’я, ліквідовували цю аварію, якби не їхня відвага, то наслідки аварії і біда, яку вона б спричинила, були б набагато гірші.Вічна пам’ять усім, хто загинув внаслідок аварії на ЧАЕС. Наша їм шана й повага. А також дякуємо нині живим ліквідаторам. Дай вам, Боже, міцного здоров’я, добра, злагоди і довгих років життя» - наголосив Олександр Мензул.

Григорій Петрович  поділився власними спогадами, розповів про земляків-ліквідаторів та закликав не забувати про людей, які вберегли світ від ще більшої катастрофи.

Душевні виступи солістки хору «Ветеран» ПК ВП «РАЕС» Валентини Сичової та оркестру викладачів Вараської дитячої музичної школисхвилювали присутніх.

По закінченню урочистостей учасники заходу вшанували пам’ять загиблих героїв-ліквідаторів покладанням квітів до пам’ятника «Жертвам Чорнобильської катастрофи».

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС встановлений згідно з Указом Президента від 10 листопада 2006 року, на згадку про завершення 14 грудня 1986 року будівництва саркофагу над четвертим зруйнованим енергоблоком ЧАЕС.