Профілактичний рейд

З метою  контролю за  дотриманням  законодавства України щодо заборони продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, запобігання споживання неповнолітніми алкогольних напоїв та тютюнових виробів, 10 грудня 2020 року комісією в складі: Валентини Шпак та Світлани Кречик, головних спеціалістів служби у справах дітей виконавчого комітету Вараської міської ради, Валентини Шпур, провідного фахівця із соціальної роботи міського центру соціальних служб, Наталією Супрунюк, спеціаліста 1-ї категорії відділу у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Вараської міської  ради, проведено профілактичний захід, в ході якого  перевірено: магазин «Вишенька», кіоск «Кузнецовськ табак», ТОВ «Маркет АТБ». За результатами здійснених перевірок складено відповідні акти, порушень законних прав та інтересів дітей не виявлено.

Нормами чинного законодавства встановлено, що за продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років передбачена відповідальність. Так відповідно до статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення  до працівника підприємства (організації) торгівлі або громадського харчування застосовується штраф від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ( від 881 грн. до 88100 грн.).    

          

Шановні мешканці міста Вараш! Звертаємося до вас з проханням, якщо ви стали свідком продажу чи купівлі неповнолітнім цигарок або алкоголю, зупинити і продавця, і дитину, повідомити правоохоронним органам. 

           
Служба у справах дітей виконавчого комітету

Вараської міської ради