Левову низку програм прийняли на третій сесії

15 грудня 2020 року відбулася позачергова третя сесія Вараської міської ради восьмого скликання.

Розпочалося пленарне засідання з приємного заходу - відзначення найактивніших волонтерів міста. Міський голова Олександр Мензул із заступником Дмитром Стецюком вручили грамоти виконавчого комітету Вараської міської ради  та грошову винагороду Бобрук Галині, Бойко Роману, Денезі Юлії, Котельнику Сергію, Кухарцю  Олександру, Сьоху Юрію та Шокун Олені.

У своєму виступі Юрій Рабий звернувся до депутатів з проханням підтримати підприємців міста, які опинилися в складних обставинах в умовах пандемії.

Голова Вараської міської територіальної виборчої комісії Ольга Дуб зачитала постанову №16 від 4 грудня 2020 року, та озвучила інформацію про те, що Хондока Роман ПП «ПРОПОЗИЦІЯ», Воскобойник Ігор ПП «ПРОПОЗИЦІЯ», Стецюк Дмитро ПП «За майбутнє», Денега Сергій ПП «Сила Людей» склали свої депутатські повноваження, а Пікусь Катерина ПП «ПРОПОЗИЦІЯ», Гуліта Тетяна ПП «ПРОПОЗИЦІЯ», Стецюк Артем ПП «За майбутнє», Левченко Марія ПП «Сила Людей» зареєстровані депутатами Вараської міської ради восьмого скликання.

Депутатські звернення озвучив Дмитро Ющук (фракція «Європейська солідарність»):  щодо облаштування та розширення перону на залізничній станції та прохання розглянути та надати пропозиції щодо впровадження у навчальних закладах міста водійських курсів для учнів.

Керуючий справами виконавчого комітету Сергій Денега подякував колишнім колегам за цікавий депутатський досвід та звернувся до депутатів восьмого скликання з побажанням якісно захищати інтереси виборців та працювати на розвиток громади.

Загалом депутати розглянули 70 питань порядку денного та підтримали 14 програм на 2021 рік.

Важливим кроком у вирішенні проблеми безпритульних тварин в місті стало прийняття «Програми охорони тваринного світу та регулювання чисельності безпритульних тварин у Вараській міській територіальній громаді на 2021-2025 роки». Для її розробки та опрацювання була створена робоча група, яка надала відповідні зауваження. Серед заходів програми - облаштування та забезпечення роботи Центру для тимчасової перетримки безпритульних тварин,  придбання вольєрів для їх подальшого утримання, біостерилізація та вакцинація таких тварин. 

Впровадження програми «Розумна Громада», яку депутати теж підтримали, передбачає:  підвищення якості життя громадян міста шляхом надання їм сучасних електронних сервісів та послуг; використання інструментів для забезпечення прозорості діяльності міської влади та підзвітності її громадянам (інтернет-порталів, інформаційно-комунікаційних систем та технологій, реєстрів, баз даних); створення умов для участі громадян у процесах прийняття рішень щодо забезпечення життєдіяльності міста через доступність інструментів електронної демократії (е-петиції, е-обговорення, е-голосування тощо).

Чимало дискусій викликав розгляд програми «Здоров’я» на 2021 рік. Після тривалих обговорень, депутати даний проєкт рішення ухвалили.

Підтримкою відповідних проєктів рішень, депутати дали старт реорганізації Собіщицької,  Мульчицької, Озерецької, Сопачівської, Старорафалівської та Більськовільської сільських рад шляхом приєднання до Вараської міської ради.

Внесесені зміни до Старорафалівського, Собіщицького та Сопачівського сільських бюджетів на 2020 рік, які передбачають фінансування на оплату енергоносіїв, вуличного освітлення, придбання брикетів для опалення шкіл.

Зміни відбулися й в складі  постійних депутатських  комісій: Марія Левченко та Максим Шарабар увійшли до складу бюджетної комісії, Катерина Пікусь – до регламентної, Тетяна Гуліта – соціальної, Артем Стецюк – гуманітарної.

Наступна сесія запланована на 23 грудня 2020 року.

Онлайн-трансляція сесії:

Результати голосування третьої сесії