Відбулося засідання комісії з питань ТЕБ та НС

16 грудня 2020 року під керівництвом міського голови Олександра Мензула відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  Вараської міської об’єднаної територіальної громади. 

Під час роботи члени комісії розглянули постанову Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»,дану постанову взяли до відома. Начальник Вараського МС ГУ ДСНС України у Рівненській області Руслан Мазурець доповів членам комісії, про організація протипожежного захисту будинків підвищеної поверховості. Також проінформував членів комісії, що були проведені  перевірки дотримання та виконання вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки у будинках підвищеної поверховості міста Вараш. Практично у всіх будинках порушені вимоги Правил пожежної безпеки в Україні та мають однотипний характер. У випадку виникнення пожежі можуть призвести до несвоєчасного її виявлення, ускладнити гасіння та евакуацію людей, що, в свою чергу, вливатиме на безпеку  громадян.   

 

                                                               

Було розглянуто питання щодо дотримання вимог законодавства у сферах цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки, недопущення порушень під час експлуатації та модернізації (розробці проєктно-кошторисної документації) кисневого господарства, забезпечення безперебійного постачання електричної енергії, утримання евакуаційних шляхів, первинних засобів пожежогасіння, тощо у комунальному некомерційному підприємстві Вараської міської ради «Вараська багатопрофільна лікарня».                   

За результатами усіх доповідей та з урахуванням обговорення порядку денного комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Вараської міської об’єднаної територіальної громади прийняла протокол з переліком конкретних завдань та термінами їх виконання.

Протокол додається