Комісія розглянула проєкт бюджету на 2021 рік

18 грудня 2020 року відбулося чергове засідання постійної депутатської  комісії з питань бюджету, фінансів, економічного розвитку та інвестиційної політики (голова Юрій Кравець).

Члени комісії розглянули 10 проєктів рішень. Зокрема Програму економічного і соціального розвитку Вараської міської територіальної громади на 2021 рік. Дана Програма базується на аналізі досягнутих показників Вараської міської територіальної громади, статистичних даних і визначає пріоритети та завдання економічного та соціального розвитку  Вараської міської територіальної громади на 2021 рік.

Запропоновано винести на голосування ради Положення про громадський бюджет Вараської міської територіальної громади. Громадський бюджет або бюджет участі — це програма, завдяки якій жителі міста впливають на розподіл частини коштів місцевого бюджету та сприяють розвитку міста. За її умовами кожен небайдужий містянин може подати заявку на реалізацію проєкту, який вирішить нагальну проблему міста та покращить умови проживання в ньому. Проєкти, які отримають підтримку громади у процесі голосування, будуть реалізовані у наступному бюджетному році за кошти місцевого бюджету.

Депутати комісії підтримали проєкти про внесення змін до Більськовільського, Старорафалівського та Сопачівського сільських бюджетів та зміни до рішення міської ради «Про затвердження Програми розвитку і реалізації питань нового будівництва, реконструкції, модернізації та капітального ремонту об’єктів житлового фонду та інфраструктури Вараської міської територіальної громади на 2020-2022 роки».

Ключовим питання на розгляді комісії був проєкт рішення «Про бюджет Вараської міської територіальної громади на 2021 рік». Прогнозний обсяг доходів бюджету Вараської міської територіальної громади на 2021 рік (з урахуванням міжбюджетних трансфертів) обраховано в сумі 722 653,915 тис. грн, у тому числі: доходи загального фонду – 715 551,0 тис. грн; доходи спеціального фонду – 7 102,915 тис. грн.

Бюджет Вараської громади на 2021 рік планують  прийняти в середу на сесії міської ради.

Онлайн-трансляція засідання комісії