• Головна
  • Новини
  • На оргкомітеті обговорили відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та Дня Героїв Небесної Сотні

На оргкомітеті обговорили відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та Дня Героїв Небесної Сотні

У Вараській територіальній громаді готуються до відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та Дня Героїв Небесної Сотні.

Заступник міського голови Дмитро Стецюк провів засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення у Вараській міській територіальній громаді Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та Дня Героїв Небесної Сотні.

У засіданні взяли участь керівники відділів виконавчого комітету міської ради, представники ВП «Рівненська АЕС», Вараського міського відділу поліції, в/ч 3045, міської організації Української спілки ветеранів Афганістану, КП «Благоустрій».

Члени оргкомітету обговорили план проведення заходів та основні організаційні питання. Традиційно, напередодні 15 лютого, відбудеться мотопробіг по селах Вараської територіальної громади з покладанням квітів до могил загиблих та померлих воїнів-афганців та учасників АТО/ООС.

15 лютого учасники заходів пройдуть колоною від майдану Незалежності до пам’ятного знаку «Афганцям», де відбудеться мітинг, поминальна панахида, покладання квітів, вшанування хвилиною мовчання та військовим салютом всіх загиблих у бойових діях на території інших держав. Заходи продовжаться урочистостями, вечором-реквіємом та столом-пам'яті в Палаці культури ВП «Рівненська АЕС». Також планується проведення традиційного турніру з волейболу «Кубок афганців».

Члени оргкомітету обговорили відповідний план заходів та сценарій щодо підготовки та проведення Дня Героїв Небесної Сотні та внесли низку пропозицій щодо відзначення цієї дати на належному рівні. Цьогоріч заходи пройдуть біля меморіалу Героям Небесної Сотні, де відбудуться панахида та покладання квітів. В цей день біля будівлі Вараської міської ради буде діяти інсталяція до Дня Героїв Небесної Сотні.

Також будуть покладені квіти керівництвом громади до меморіальних дошок і могил загиблих учасників АТО/ООС, наших земляків.

У навчальних та позашкільних закладах, закладах культури Вараської територіальної громади заплановано проведення тематичних заходів, годин спілкування, бесід, організація книжкових виставок, тематичних полиць,  у тому числі онлайн-заходи, до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та Дня Героїв Небесної Сотні.