• Головна
  • Новини
  • Землеупорядників знайомили з інноваційними інструментами у сфері землеустрою

Землеупорядників знайомили з інноваційними інструментами у сфері землеустрою

Наповнення геоінформаційної системи від ТОВ «АНАЛІТИКА» презентували сьогодні в міській раді. Інженер з просторового аналізу та моделювання компанії Василь Долинний розповів про програмний продукт з цифрової картографії та землеустрою Digitals, що дає можливість на низовому рівні проводити просторовий аналіз, систематизувати дані, формувати звітність з інвентаризації земель.

«Є нагальна потреба облікувати площі території громади, адже сьогодні такий якісний облік відсутній. Для цього потрібно навчити фахівців землеустрою новим технологіям ведення землевпорядних робіт. Сьогодні без використання інноваційних інструментів у сфері землеустрою  ефективний розвиток громад неможливий» - зауважив міський голова Олександр Мензул.

Просторове планування використовується органами місцевого самоврядування для впливу на майбутнє розташування та розподіл територій, розміщення населення та здійснення/ведення різних видів діяльності в просторі. Концепція просторового розвитку слугує ланкою між стратегічними документами громади й містобудівною документацією. Дозволяє складати якісні технічні завдання на проектування територій. 

Таке планування потрібне для збалансування потенційно конкуруючих потреб економіки, суспільства та збереження навколишнього середовища. Щоб мати можливість дати відповіді на питання: де необхідно відкрити ФАП? Як розчистити русло річки та організувати вихід до води? Які ділянки зарезервувати для бізнесу, а які зробити природоохоронною зоною?