• Головна
  • Новини
  • Семінар «Реалізація енергоефективних заходів в багатоквартирному секторі Вараської міської територіальної громади»

Семінар «Реалізація енергоефективних заходів в багатоквартирному секторі Вараської міської територіальної громади»

18 лютого в міській раді відбувся семінар «Реалізація енергоефективних заходів в багатоквартирному секторі Вараської міської територіальної громади».

Спікерами заходу стали - представник проєкту ЄС/ПРООН «HOUSES» Ольга Кашевська та регіональний консультант у Рівненській області Програми підтримки Фонду енергоефективності України Михайло Лук’яник.

Вони розповіли про реалізацію проєкту ЄС/ПРООН «HOUSES», програми «Енергодім» та отримання часткового відшкодування витрат на заходи з енергоефективності в багатоквартирних будинках.

Фонд енергоефективності – державна установа, яка надає інструменти для термореновації багатоквартирних будинків з ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирного будинку).

Підтримка Фонду полягає у наданні грантів та запровадженні комплексних технічних рішень з енергоефективності будівель з врахуванням кращих європейських практик. В результаті їх реалізації співвласники таких будівель зможуть не лише заощаджувати кошти на комунальних послугах, а й підвищити рівень комфорту і якості свого життя.

Діяльність Фонду фінансується за рахунок коштів Держбюджету України, фінансової підтримки ЄС та уряду Німеччини.

Якщо твій будинок з ОСББ — ти маєш право скористатися перевагами програми Фонду енергоефективності, а саме прийняти участь у Програмі «ЕНЕРГОДІМ» - це програма часткового відшкодування витрат на заходи з енергоефективності в багатоквартирних будинках (детальні умови можна переглянути за посиланням https://eefund.org.ua/programa-energodim).

Таким правом, під керівництвом голови ОСББ Ольги Цьомах, в  місті Вараш вже скористалося три  будинки по мікрорайону Вараш. В цих будинках проведено енергоаудит та Фонд енергоефективності вже схвалив заявку ОСББ на участь в Програмі. Зараз вони знаходяться на другому етапі – розробки ПКД та експертизи. Загалом заплановано проведення робіт на 4500,0 тис.грн., з яких кредитних коштів 1500,0 тис.грн., а близько 3000,0 тис.грн. – відшкодування Фонду.