Герої не вмирають: Вараш вшанував Героїв Небесної Сотні

                                                Хвилиною мовчання по країні,

                                                        Вшанують пам’ять люди без кайдан,

                                                         з небес долине – «Слава Україні!»

                                                        «Героям слава!» - відповість Майдан.

20 лютого біля пам’ятного знаку «Героям Небесної Сотні» у Вараші відбулися заходи, приурочені вшануванню подвигу учасників Революції Гідності та увічненню пам’яті Героїв Небесної Сотні – людей, які поклали своє життя на вівтар свободи та європейського майбутнього України.

Розпочалися пам’ятні заходи панахидою за загиблими учасниками Революції Гідності, яку відслужив настоятель Свято-Софіївської церкви ПЦУ отець Йосип Шарко та настоятель Греко-Католицької церкви м.Вараш отець Мирон Дух.

До присутніх звернулися: заступник міського голови Валерій Стецюк; активні учасники Революції Гідності, міського майдану та волонтери -  Ніна Хвалько, Степан Жданюк, Юрій Рабий, військовий капелан Йосип Шарко.

У своїх виступах вони згадали  події 2013-2014 років в Україні та наголосили, що Революція Гідності стала визначальною історичною подією для України та ключовим елементом державотворення. Вона визначила незворотність європейського шляху України, а Герої Небесної Сотні стали  уособленням відваги та самовідданості. Їхні слова та промови були не лише словами пошани та пам’яті  про Героїв, але і зверненням до всіх присутніх бути гідними подвигу Героїв, свідомими громадянами своєї держави та продовжувачами їхньої справи. Адже головним завданням сьогодення є – побудова сильної та незалежної України, за яку віддали життя Герої Небесної Сотні, а також ті, хто продовжив захищати цінності Євромайдану від російської агресії.

На знак скорботи за загиблими Героями Революції Гідності учасники заходу вшанували їх  пам’ять хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку «Героям Небесної Сотні». В цей день також були покладені квіти до меморіальних дошок наших земляків, загиблих учасників російсько-української війни Максима Турика та Сергія Тарасюка.