Депутати затвердили зміни до бюджету

5 березня 2021 року відбулося друге пленарне засідання шостої сесії Вараської міської ради восьмого скликання.

Перед початком сесії директор Вараського міського центру соціальних служб Світлана Пашко запросила депутатів та мешканців міста долучитися до ініціативи збору коштів 5-річному Малюку Богданчику, який має діагноз гострий лейкоз. Для збору коштів центр організовує благодійний ярмарок, який  відбудеться біля Вараської міської ради 7 березня, початок о 13.00 год.

До порядку денного включили додаткових 23 питання, а 2 проєкти рішення за пропозицією голови земельної комісії було знято.

Депутати вчергове звернулися до державної влади з питанням реалізації права на соціально-економічну компенсацію ризику населення, яке проживає на території зони спостереження атомних електростанцій. Нагадаємо, що на першому пленарному засіданні депутати також  підтримали ініціативу Нікопольської міської ради VIII скликання «Про ініціювання створення місцевої асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація громад зон спостереження АЕС» та проголосували за відповідний проєкт рішення. Установчі збори даної асоціації заплановані на середину березня.

З депутатськими зверненнями виступили Дмитро Добровольський (фракція «ГОЛОС») щодо відкриття комунальних стоянок в місті, Максим Шарабар (фракція «ПРОпозиція») попросив обладнати футбольне поле в селі Мульчиці, Петро Мартинюк (фракція «Батьківщина») щодо ремонту дороги Більська Воля-Рудка. Міський голова Олександр Мензул прокоментував, що під час робочого візиту у Вараш, Людмила Шатковська, заступник голови Рівненської ОДА, запевнила, що найближчим часом роботи по даній дорозі розпочнуться.

Начальник фінансового управління Валентина Тацюк представила проєкт рішення про зміни до бюджету Вараської міської територіальної громади на 2021 рік.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Руслана Турук ознайомила депутатів зі змінами, які пропонуються до програми соціальної допомоги та підтримки мешканців Вараської міської територіальної громади на 2021-2023 роки.

Начальник управління осіти Олена Корень доповіла по проєктах змін до установчих документів сільських навчальних закладів та пояснила, що під час реєстрації вже проголосованих на сесії статутів даних закладів, рівненський державний реєстратор виявив ряд зауважень, які потрібно виправити. Без цих змін випускники шкіл просто не зможуть отримати документів про освіту. Депутати також підтримали додаткове виділення коштів в сумі 175 тис грн на придбання котла для Собіщицького навчального закладу.

Окрім того, депутати розглянули ряд земельних питань: надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою, поновлення договорів оренди земельних ділянок, затвердження проєктів землеустрою, затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі та передачі її у власність.

Онлайн-трансляція:

 

Результати голосування