У Вараші вшанували Тараса Шевченка

Щороку, 9 березня, в Україні відзначають День народження Тараса Шевченка. Традиційно цього дня вшановують Великого Кобзаря й у Вараші. 

До дня народження Тараса Шевченка в мистецькій залі центру дозвілля його поезію декламували англійською й читали реп. До концертної програми долучилися зразкова дитяча капела бандуристів «Надія» Вараської дитячої музичної школи, вихованці Вараського міського центру соціальних служб, колектив бандуристок Рафалівської дитячої  музичної школи та ансамбль бандуристок «Берегиня».

«Життя Великого Кобзаря є прикладом свідомого вибору людини, яка обрала нелегку, сповнену випробувань і боротьби, дорогу служіння рідному народові. Ім´я славетного поета давно стало символом нашої нації. Його думи й полум´яне слово відображали прагнення трудового люду до кращої долі. Творчість Шевченка – джерело пізнання і натхнення. У його щирому, проникливому слові з усією силою і красою заясніла горда і волелюбна українська душа. Це слово стояло в обороні прав і свобод рідного народу і стало тією духовною основою, на котрій була зведена незалежність Української держави. Кобзареві мрії, біль і тривоги – безцінні настанови, залишені нам у спадок. А його мудрість та сила завжди будуть поруч із нами, які б випробування не випадали на нашу долю», - наголосив заступник міського голови Дмитро Стецюк.