Працюй легально: не покарати, а навчити

З метою проведення упереджувальної роботи, спрямованої на запобігання фактам використання найманої праці без належного оформлення 10 березня 2021 року членами міської тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, інших соціальних виплат та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати, легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення проведено інформаційний захід «Працюй легально».

Члени комісії відвідали об’єкти торгівлі, які розташовані у торгово-розважальному центрі «Orange Plaza» та поспілкувалися з працівниками та роботодавцями щодо переваг легальної праці.

Під час проведення інформаційної кампанії працедавців та найманих працівників ознайомлено зі змінами в трудовому законодавстві, наслідками використання нелегальної зайнятості та відповідальності у разі порушення норм чинного законодавства.

Шановні працівники!

Легальна зайнятість - це захист від незаконного звільнення, безпечні та здорові умови праці, гарантоване право на відпочинок, своєчасно виплачена заробітна плата в розмірі не нижче гарантованого законом, оплата тимчасової непрацездатності, виплата допомоги по безробіттю у випадку втрати роботи, отримання пенсії.

Для реалізації своїх трудових прав вимагайте від роботодавця легального оформлення трудових відносин шляхом укладання трудового договору.

Шановні роботодавці!

Не чекайте проведення перевірок, а своєчасно оформляйте трудові відносини з найманими працівниками.

Пам’ятайте, порушення норм трудового законодавства, зокрема, використання найманої праці без належного оформлення тягне фінансову, адміністративну та кримінальну відповідальність.