Призначено керівника Вараської окружної прокуратури

Керівником Вараської окружної прокуратури призначено Григорія Нижника. Сьогодні в міській раді його представив очільник Рівненської обласної прокуратури Андрій Рудницький.

Григорій Нижник народився 06.08.1984 на Хмельниччині. У 2006 році закінчив Національну юридичну академію України імені Ярослава Мудрого. Пройшов шлях від помічника прокурора Сарненського району до керівника Здолбунівської місцевої прокуратури. У 2014-2015 роках був прокурором в місті Вараш (тоді ще Кузнецовськ).

Відповідно до наказу Генерального прокурора від 17.02.2021, в Україні з 15 березня 2021 року розпочали роботу окружні прокуратури. Тому відсьогодні Рівненська, Дубенська, Сарненська та Здолбунівська місцеві прокуратури припинили свою діяльність шляхом реорганізації.

Натомість в області тепер працюють Рівненська, Сарненська, Дубенська, Здолбунівська та Вараська окружні прокуратури. При їх створенні враховано зміни, передбачені адміністративно-територіальною реформою.

Вараська окружна прокуратура (адміністративний центр у місті Вараш) поширює свою юрисдикцію на територію новоствореного Вараського району. Це Вараська міська територіальна громада, Володимирецька  Зарічненська та Рафалівська селищні територіальні громади, а також Антонівська, Каноницька,  Локницька та  Полицька сільські територіальні громади.