З робочим візитом відвідали Діброву та Щоків

Заступники міського голови Михайло Волинець, Дмитро Стецюк, Роман Хондока, начальник управління освіти Олена Корень, староста Сергій Бойко зустрілися з мешканцями Діброви та Щокова.

Мета візиту – обговорити майбутнє шкільних навчальних закладів, розташованих на території сіл. А саме –початкових шкіл, що входять до структури  раніше Сопачівського навчально-виховного комплексу "загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів- дошкільний навчальний заклад" Рівненської області Володимирецького району, зараз -  Сопачівського ліцею Вараської міської ради.

Батьки майбутніх першачків та учнів початкової ланки, що вже навчаються, висловили занепокоєння щодо реорганізації закладів. Найбільше їх турбує проблема організації доїзду, належного супроводження дітей, працевлаштування педагогів й працівників закладу, навчання дітей з особливими потребами та подальша доля приміщень, в які були вкладені як кошти, так і праця самих батьків.

«Зі зміною законодавства дуже важко утримувати навчальні заклади з малою кількістю дітей. Держава дає фінансування лише на одного вчителя, а що робити з іншими? Ми беремо на себе зобов’язання забезпечити доїзд до Сопачева чи Вараша – на вибір батьків - дітей шкільним автобусом. Будемо вивчати пропозиції щодо працевлашування працівників непенсійного віку», - прокоментувала Олена Корень.

«В стратегії розвитку освіти Вараської громади розглядається можливість будівництва сучасного приміщення навчального закладу в Сопачеві. Не все буде так швидко, як би нам того хотілось. Але питання ми вивчаємо. І, думаю, до вересня 2022 року вже будемо мати проєктно-кошторисну документацію», - резюмував заступник міського голови Михайло Волинець.

Жителі сіл озвучили й інші проблемні питання, що їх хвилюють. Домовилися зустрітися вже за місяць для більш конкретної розмови. Зокрема, щоб обговорити долю приміщень закладів й організації там дошкілля.