«Соціальна» комісія розглянула потреби медицини

Сьогодні, 29 березня, відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань соціального захисту та охорони здоров’я (голова Віталій Лисак).

 Начальник управління праці та соціального захисту населення Руслана Турук надала інформацію про виконання міської Програми соціального захисту та підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей – мешканців м.Вараш та Програми соціальної допомоги в місті Вараш.

Так, з місцевого бюджету у 2020 році було виділено 75,0 тис. грн., в тому числі на надання одноразової матеріальної допомоги учасникам  АТО, учасникам заходів із забезпечення національної безпеки і оборони заплановано – 75,0 тис.грн. По даному заходу за одноразовою матеріальною допомогою звернулись 15 учасників АТО, учасників заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відповідно виплачено по 5,0 тис.грн. кожному на загальну суму 75,0 тис.грн.

Члени комісії підтримали проєкт рішення про зміни до Положення про Вараський міський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю імені З.А.Матвієнко. В разі підтримки проєкту на черговій сесії міської ради, центр зможе надавати послуги фізичної та медичної реабілітації ще для однієї категорії жителів Вараської міської територіальної громади - учасникам АТО,ООС. Директор центру реабілітації м. Вараш Наталія Федінчик зауважила, що сьогодні заклад має можливість надавати дану послугу в межах затвердженого кошторису.

Начальник відділу економіки Ірина Барабух доповіла по проєктах рішень, якими планується внести зміни до установчих документів КНП ВМР «Вараська багатопрофільна лікарня» та до рішення міської ради про передачу калію-йодиду з балансу виконавчого комітету на баланс КНП «Вараський центр первинної медичної допомоги», замінивши слова «населення міста»  на «населення Вараської міської територіальної громади».

Територіальний центр соціального обслуговування пропонує внести коригування в суми адресної матеріальної допомоги мешканцям Вараської громади, які опинилися в скрутних життєвих обставинах та допомоги на поховання. В зв’язку зі збільшенням кількості потребуючих такої підтримки зростає, а закладених в програмі коштів не вистачить на рік. Окрім того, директор центру Ольга Печончик просить забезпечити спецодягом та інвентарем соціальних працівників приєднаних сільських територій, зокрема, 22 тисячі на закупівлю 4 велосипедів.

Комісія підтримала звернення «первинки»  щодо включення в комплексну програму «Здоров’я» додаткову потребу в коштах на 2021 рік Програма лікування хворих, які отримують гемодіаліз в сумі 45 000 грн.

Михайло Волинець підсумував дискусію, що виникла між учасниками засідання щодо внесення змін по комплексній програмі «Здоров’я»: «Під час формування бюджету за основу бралися показники минулого року. Після приєднання почали звертатися мешканці сіл. Ми беремо їх на облік і під час формування бюджету наступного року вони обов’язково будуть враховані. Сьогодні ми пропонуємо закрити фінансування однієї частини, зробивши перекидку, а на друге півріччя знайдемо гроші і питання буде закрите. Не бачу жодних проблем».

Онлайн-трансляція засідання:

Трансляція у фейсбук сторінці:

https://www.facebook.com/varashrada/videos/719410968745575